Voor het dagelijkse programma "De Straten van Amsterdam" van AT5 zijn we op zoek naar een jonge, ambitieuze stagiair, die het interessant vindt om interviews te regelen, met presentatoren op pad te gaan en tv-opnames te begeleiden.

In het programma dat sinds 2013 wordt uitgezonden worden Amsterdamse straten volledig binnenstebuiten gekeerd om daar de mooiste en meest bijzondere verhalen uit te schudden. Dit doen we met bewoners, deskundigen, historici en drie ontzettend leuke presentatoren. We zoeken iemand die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de stad en enthousiast kan worden van leuke wetenswaardigheden en mooie verhalen van bewoners. We bieden een plek waar je jouw (journalistieke) vaardigheden en talenten optimaal kan inzetten en ontwikkelen.

Naast werkzaamheden op een redactie zal je veel op pad gaan. Geen kantoorbaantje dus.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

 • Ideeën aandragen voor afleveringen
 • Op pad gaan op zoek naar bijzondere verhalen Voorgesprekken voeren
 • De informatie verwerken voor de presentatoren Items en archiefstukken in het AT5 Nieuwsarchief en het Stadsarchief opzoeken en monteren
 • Assisteren tijdens opnames van het programma

Dit is een pittige stage en niet geschikt voor studenten die nog niet eerder stage hebben gelopen.

Wat
BIEDEN WIJ?

We bieden een uitdagende stageplek aan vanuit hartje van Amsterdam in een professionele leeromgeving, waarbij je aan de slag gaat in een jong en gemotiveerd team. Je krijgt de kans om je te verdiepen in de historie, het heden en de toekomst van de mooiste en meest bijzondere straten in Amsterdam. Amsterdam is de mooiste stad van Nederland.

We barsten van de culturen, nationaliteiten, talenten en ideeën. Van het ondernemend, lerend en creatief vermogen. Van de handel, horeca, historie, bijzondere plekken, gebeurtenissen en evenementen. Van die enorme rijkdom maken we je graag deelgenoot. Volg ons 24/7 via at5.nl, onze app, social kanalen (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram) en tv. Wij informeren, inspireren en verbinden.

AT5 is met SALTO, FunX en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA), en werkt samen met mediapartner NH Media.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Sociaal vaardig
 • Affiniteit met human interest journalistiek
 • Creatief kunnen denken
 • Flexibel en stressbestendig
 • Betrokken
 • Eigen initiatief tonen
 • Bij voorkeur in bezit van een rijbewijs

Werken bij AT5

Meer over dit bedrijf

Amsterdam is de mooiste stad van Nederland. We barsten van de culturen, nationaliteiten, talenten en ideeën. Van het ondernemend, lerend en creatief vermogen. Van de handel, horeca, historie, bijzondere plekken, gebeurtenissen en evenementen. Van die enorme rijkdom maken we je graag deelgenoot. Volg ons 24/7 via at5.nl, onze app, social kanalen (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram) en tv. Wij informeren, inspireren en verbinden. AT5 is met SALTO, FunX en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA), en werkt samen met mediapartner NH Media.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280