Wij (VPRO MEDIALAB) zijn per 1 september 2022 (startdatum in overleg) op zoek naar een hbo-stagiair (online) redactie en productie voor 32/36 uur voor minimaal 4 maanden. Het betreft een meeloopstage. Het is niet mogelijk om een afstudeerstage te faciliteren.

Ons medialandschap is in sneltreinvaart aan het veranderen. Daarom heeft VPRO per april 2015 het VPRO Medialab opgericht. Met het lab wil VPRO verkennen hoe nieuwe technologien kunnen worden ingezet om verhalen te vertellen én kruisbestuiving opzoeken met andere disciplines. Door middel van innovatieve projecten onderzoeken we de nieuwste manieren waarop media kan worden gemaakt én gebruikt.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je ondersteunt de eindredacteur en communicatieadviseur bij de (online) communicatie en werkt samen met de producer in de voorbereidingen en uitvoering van verschillende evenementen. Je krijgt inzicht in het communicatieproces van grote projecten en leert in no time evenementen van A tot Z organiseren. Het precieze takenpakket wordt in samenwerking met de opleiding, de student en VPRO Medialab samengesteld. De dagelijkse werkzaamheden bestaan in ieder geval uit: In samenwerking met de eindredacteur en communicatieadviseur mede opzetten en uitvoeren van communicatieplannen. Hieronder valt onder andere:

 • Meewerken aan het up-to-date houden van content kalender van de social mediakanalen VPRO Medialab
 • Schrijven en redigeren van websiteteksten, verzamelen en bewerken van foto- en videomateriaal voor de website en deze up to date houden via het CMS
 • Schrijven van nieuwbrief-items, bewerken van afbeeldingen en verzenden van nieuwsbrief.
In samenwerking met de producer mede produceren en realiseren van diverse events. Je zult onder andere:
 • Actief meedenken over vorm en inhoud van de activiteiten (mede) de uitvoering van de events coördineren of hierbij ondersteunen
 • Planningen, draaiboeken, etc. maken t.b.v. de events

Wat
BIEDEN WIJ?

‘Never a dull moment’ bij een creatieve organisatie middenin het dynamische speelveld van de media. Afwisselend werk in een even inspirerende als boeiende werkomgeving.

De ene dag help je mee de communicatie rondom een hackathon uit te rollen en de volgende dag coördineer je een team van vrijwilligers tijdens een ander evenement. We voorzien in een stagevergoeding.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Het is een veelzijdige stage in een kleine organisatie waar heel veel gebeurt. Hiervoor zoeken we iemand die werkervaring op wil doen, van aanpakken weet, meedenkt en zelfstandig kan werken.

 • Je hebt affiniteit met media innovatie, cultuur en technologie
 • Sleutelwoorden: uitstekende schrijfvaardigheden, accuraat, creatief, zelfstandig, initiatiefrijk, proactief
 • Hoge mate van zelfstandigheid
 • Bent gestructureerd, secuur en kunt goed communiceren
 • Studeert aan een Hbo- of Wo-opleiding op het gebied van nieuwe media, cultuur, journalistiek, communicatie of eventmanagement
 • Hebt basiskennis van Photoshop en/of InDesign en Premiere en het bewerken van foto- en videomateriaal
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels
 • Bent op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden op internet en social media
 • Hebt geen probleem met flexibele werktijden en bent ook soms in het weekend of in de avond beschikbaar


Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280