Wil jij graag meewerken aan een heel gevarieerd Radio 1-programma, maar niet élke dag op een kantoor in Hilversum zitten? 'Dijkstra Evenblij Ter Plekke' is elke zondagavond op een andere plek in het land. Met een flinke dosis nieuwsgierigheid en humor bespreken Erik Dijkstra en Frank Evenblij lokale kwesties die van nationaal belang zijn en kruipen in de haarvaten van plekken die je anders zomaar voorbij zou rijden.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Terneuzen, Den Helder, Ommen, Breda. Waar 'Ter Plekke' ook vandaan komt: jij helpt de redactie met het vinden van hete hangijzers en verrassende verhalen die écht aan tafel besproken moeten worden.

Je krijgt al snel de ruimte om zelf de meest uiteenlopende gesprekken voor te bereiden. Of het nou een nieuwsonderwerp is, of juist gaat over sport, cultuur of geschiedenis. Voor je het weet staat de toffe band die jij op het spoor kwam, live te spelen in de uitzending en schrijf je scherpe pakkende teksten voor het draaiboek.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een stage bij een van de leukste radioprogramma's van Nederland. Een plek waar je als volwaardig redacteur meedraait, maar wel met de begeleiding die daarbij hoort. En elke zondag een uitstapje naar een andere plek in het land, met een gezellig redactieteam. Eigen initiatief loont en wij durven wel te stellen dat je na je stage het liefst nooit meer weggaat.

Wat zegt oud-stagiair Paul over zijn periode bij dit programma:

“De redactie van ‘Ter Plekke’ is een ontzettend fijne plek om als stagiair de kneepjes van het vak te leren. Je mag zelf aan de slag met het regelen van gasten voor je onderwerpen en je maakt de opzetjes voor de interviews. De kleine maar wel ontzettend leuke en behulpzame redactie staat altijd paraat je te helpen. Je krijgt ook ontzettend veel kansen om jezelf te ontwikkelen, zo ben ik blijven plakken om een van de rubrieken te blijven maken! Bovendien is het ook gewoon uitermate gezellig, waardoor mijn stagetijd voorbij vloog.”

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent nieuwsgierig en hebt een brede interesse.
  • Je bent creatief, vindingrijk en proactief, bijvoorbeeld in het vinden van leuke sprekers en het bedenken van originele onderwerpen en invalshoeken.
  • Je wilt graag bijdragen aan het maken van mooie audiocontent.
  • Je vindt lokaal nieuws eigenlijk een stuk leuker dan nu.nl
  • Je vindt het tof om op zondagen op locatie te werken.
  • Een rijbewijs is niet verplicht, maar kan goed van pas komen.

Werken bij BNNVARA

Meer over dit bedrijf

BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We leggen de lat hoog, elke dag opnieuw. Als grote publieke omroep hebben we de verantwoordelijkheid om te brengen wat mensen aan het denken zet, op ideeën brengt, begrip kweekt, inspireert, laat discussiëren, laat lachen of ontroert. We maken programma’s met een reden. Om iets aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken of een open gesprek te voeren. We zetten ons in voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We jagen discussies aan en gaan door totdat er iets verandert. BNNVARA is er voor een breed en jong publiek. Voor iedereen die open naar de wereld is. Voor nieuwsgierige en sociaal bewogen mensen. Voor mensen die net als wij vooruit willen, en verandering en vernieuwing nastreven. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en bent ervan overtuigd dat BNNVARA haar publiek het beste bereikt door aansluiting te vinden bij diverse doelgroepen in de maatschappij. Tot slot, BNNVARA hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit. BNNVARA heeft als missie zich in te zetten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving waarbij we uitsluiting tegen willen gaan. BNNVARA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. En daar maken we ons hard voor. Daarom willen we mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, levensovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk uitnodigen te solliciteren.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280