Ben jij een groot liefhebber van cultuur en op zoek naar een stage?

Nooit Meer Slapen is hét dagelijkse cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag om middernacht een verdiepend uur gesprek met een gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, over zijn/haar werk & leven. Bij Nooit Meer Slapen Online gaat het om de uitzendingen goed uit te lichten voor onze online community.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je werkzaamheden bestaan uit verschillende redactionele en ondersteunende taken. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse uitingen van Nooit Meer Slapen online en op de social kanalen. Taken:

  • Schrijven van web- en socialteksten
  • Beeld bewerken voor online gebruik
  • Webcare op social media kanalen
  • Online achtergrond artikelen over de Nooit Meer Slapen gasten schrijven
  • Research ondersteuning van de radio redactie

Wat
BIEDEN WIJ?

Een leerzame stage met ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een online talent met beeldskills (photoshop, montage), taalgevoel en enthousiasme voor de rol van online redactie stagiair. We zoeken iemand die de kunst en cultuur een warm hart toedraagt. De ideale stagiair die wij zoeken:

  • Weet feilloos de weg op social media en is op de hoogte van de nieuwste trends
  • Heeft bij voorkeur ervaring met programma’s als Photoshop en Premiere
  • Heeft taalgevoel en is creatief
  • Kan zelfstandig goede teksten voor Instagram, Facebook en Twitter schrijven
  • Denkt na over doelgroepen en hoe ze te bereiken

We zoeken iemand die liefst vanaf eind mei 2023 kan beginnen. We zoeken iemand die minimaal 3 maanden, liefst langer kan blijven. De vacature is voor 36 uur maar in overleg kan dit ook (minimaal) 24 uur per week zijn, wel met dagelijkse taken.

De redactie zit op maandag in Hilversum bij de VPRO, de rest van de week werken we nog vanuit huis. Uitzending van Nooit Meer Slapen is in Hilversum, maar daar hoef je niet bij te zijn.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280