Stage Webredactie - De Vooravond In talkshow De Vooravond wordt de actualiteit op eigenzinnige en toegankelijke wijze besproken met gasten die hierin een belangrijke rol spelen. Het programma richt zich op het nieuws en het gesprek van de dag. Het wordt gepresenteerd door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Het tv- seizoen start weer op 15 februari 2021. De redactie is in de winterstop online content blijven maken.

De webredacteuren zijn verantwoordelijk voor alle online uitingen rond het programma. Zij kondigen de gasten aan en zetten fragmenten van de uitzending online. Daarnaast maken zij content voor de sociale media kanalen, zoals video’s, verdiepende artikelen en interviews. Ze bedienen dus niet alleen de goedbezochte site, maar ook alle socials: Twitter, Facebook, YouTube en Instagram.

Online verschijnen verder video's, artikelen en een podcast. Kijk bijvoorbeeld de video's RTV Noortje, De VoorGeschiedenis en Wereldverbeteraars. Maar er is ruimte om te experimenteren. Altijd rondgelopen met een idee voor een online rubriek? Of met een mooi plan om bijvoorbeeld op Instagram een verhaal te vertellen? Dit is je kans.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair maak je de dagelijkse nieuwsbrief. Je schrijft over de onderwerpen van die avond en je bewerkt de foto’s voor de aankondigingen. Maar je bent ook medebeheerder van de sociale media-kanalen. Dit houdt in dat je backstage foto’s maakt, fragmenten uploadt of jouw zelf bedachte item publiceert.

Je werkt mee aan de productie van video's en artikelen. Je denkt mee over onderwerpen en bedenkt hoe je die het best via onze socials kunt presenteren.

We staan open voor nieuwe ideeën en gaan graag samen met je brainstormen. Dagelijks moet er content worden gemaakt waardoor de werkdruk hoog ligt. Schrik je hier niet van? Dan zien we graag jouw motivatie tegemoet.

De stage is per direct beschikbaar.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een stage met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen invulling, van schrijven tot video's maken. We zijn benieuwd naar jou. Mail snel je motivatie en cv!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je werkt secuur, zelfstandig en bent stressbestendig;
  • Je bent thuis in alle sociale media kanalen;
  • Je bent geïnteresseerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het internetlandschap, maar daarnaast ook geïnteresseerd in de actualiteit en de onderwerpen van De Vooravond;
  • Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt een flexibele opstelling t.a.v. werktijden. Je werkt per week 36 uur, in overleg verdeeld over 4 of 5 dagen.
  • Je kan overweg met Photoshop, Première en een CMS (content management systeem);
  • Je volgt een WO of HBO opleiding (3e jaar of afronding) op het vlak van media, kunsten, cultuur of journalistiek.

Werken bij BNNVARA

Meer over dit bedrijf

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Zembla, Spuiten en Slikken, De Nieuws BV, First Dates en #BOOS.

BNNVARA wil een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We maken verhalen die nodig zijn, en die ertoe doen. Nieuwe en waardevolle verhalen die jou het liefst vol raken. De best verkrijgbare versie van de waarheid: die moet altijd boven tafel. Dat willen we delen. En in het beste geval zelfs is dat zó positief, leerzaam en meeslepend, dat je in beweging komt. Daarvoor gooien wij alles in de strijd.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280