Weet jij alles over RTL en Videoland-programma's zoals Expeditie Robinson, Married At First Sight, Het Perfecte Plaatje en De Bachelor? Kan jij overweg met Premiere Pro en ben je ook nog eens goed in het schrijven van sterke titels en teksten? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Als Shortform Editor stagiair selecteer en edit je de meest spraakmakende fragmenten uit onze RTL en Videoland programma’s die je vervolgens zelf publiceert op onze website RTL.nl en YouTube. Je bent verantwoordelijk voor een begeleidende tekst en een overtuigende kop. De fragmenten plaats je ook op de verschillende social media platformen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als shortform editor stagiair dompel je jezelf onder in alle content van RTL en Videoland. Elke video moet een optimaal bereik en engagement genereren bij de kijkers. In een team met andere online redacteuren bouw je aan het onlinevideo bereik van RTL. We leren je hoe je de beste fragmenten selecteert en deze zo wegzet zodat ze écht talk of the town worden.

 • Onze programma’s monitoren en hieruit de meest spraakmakende fragmenten selecteren.
 • Samenvoegen en bewerken van videomateriaal.
 • Het schrijven van overtuigende koppen en teksten.
 • Werken in het CMS.
 • Je ontwikkelt goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden om effectief te communiceren met andere redactieleden.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een leerzame maar vooral hele leuke stage op de bruisende social redactie van RTL Nederland. Hier hoef je als stagiair geen koffie te halen, maar kun je direct aan de slag. Je hebt een actieve rol in een hecht team van mediaprofessionals.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je bent creatief, nieuwsgierig en hebt zin om heel veel te leren.
 • Je bent een echte RTL en Videoland fan.
 • Je bent een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je kan vlot, creatief en foutloos schrijven.
 • Ervaring met Premiere Pro is een pre.

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, Buienradar en op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP