Begrijp jij dat contentmarketing onmisbaar is geworden, dat betaalde content al lang niet meer draait om platte advertorials alleen? Dat je met goede vakinhoudelijke betaalde content adverteerders blij kunt maken? Dan is een stage op de redactie Contentmarketing van VMN media, de grootste vakuitgeverij van Nederland, echt wat voor jou.

Voor ons contentmarketingteam zoeken we een nieuwsgierige en enthousiaste stagiair. Een onderzoeker die ons helpt om de content voor onze klanten verder te optimaliseren.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je gaat stage lopen in een team van vier redacteuren. Zij verzorgen voor de ruim 30 titels van VMN media alle betaalde content; van sponsored content op de site van Misset Horeca, een goed inhoudelijk artikel voor een verzekeraar in AM Magazine tot een nieuwswaardig artikel in Cobouw, de krant voor de bouwwereld. Of denk aan een whitepaper voor een leadgeneratie-campagne op Distrifood. Heel afwisselend dus.

Als stagiair ga je voor ons in kaart brengen hoe de sponsored content het op de diverse sites doet. Je maakt voor alle ruim 30 titels een benchmark van lezersaantallen. Hiervoor werk je niet alleen samen met de vier redacteuren Contentmarketing, maar ook met de campagnemanagers die alle campagnes van onze klanten zorgvuldig coördineren. Ook zoek je per platform uit welke koppen van artikelen nu echt goed werken en wat niet. En welke content beter scoort: artikelen die de klanten zelf aanleveren of artikelen die wij door journalisten laten schrijven? Met je onderzoek help je ons om de content voor onze klant verder te optimaliseren. En je bedenkt een manier om deze verbeteringen te integreren in ons werk, zodat we er dagelijks de vruchten van kunnen plukken.

Daarnaast ben je als stagiair bereid om in piektijden de redacteuren een handje te helpen door bijvoorbeeld teksten te redigeren en klaar te zetten in het cms. Zo leer je ook nog eens alle kanten van het redactieproces, maar dan op het snijvlak van sales, marketing én redactie.

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Een leerzame stageperiode als part of the team
 • Veel afwisseling, geen dag is hetzelfde!
 • Een groot netwerk in de automotive branche
 • Uren in overleg te bepalen
 • Standplaats Zeist (inclusief gameroom en hip restaurant), maar we werken ook veel vanuit huis
 • Een fijne stagevergoeding

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je volgt een HBO/WO-opleiding richting communicatie, journalistiek of een vergelijkbare opleiding.
 • Je bent minimaal vier maanden fulltime beschikbaar vanaf 1september.
 • Je bent sociaal vaardig zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen.
 • Je bent leergierig en enthousiast.
 • Je bent handig met Google Analytics of IO 
 • Ervaring met Wordpress is een pré.

Werken bij VMN Media

Meer over dit bedrijf

VMN Media is het leidende business-to-businessmediabedrijf in Nederland. Wij bereiken dagelijks ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 bedrijfstakken en niches. We verbinden, inspireren en informeren deze professionals met onze on- en offline content, events en opleidingen. Vakmedianet is gehuisvest in een zeer modern pand in Zeist (10 km van Utrecht centraal), waar samenwerking, interactie en fun centraal staan!

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280