Fix de fuik. PublicSpaces is een stichting die werkt aan een eerlijker internet. Het is een coalitie van allerlei publieke organisaties, van VPRO tot Waag tot Pakhuis de Zwijger, Nederlands Filmfestival en de Koninklijke Bibliotheek, die het onverteerbaar vinden dat ze, om hun publiek te bereiken, privacyschendende tools nodig hebben, zoals Facebook, Twitter en Instagram.

Daarom hebben zij zich verenigd in PublicSpaces en we bouwen aan een ecosysteem van verantwoorde tools en initiatieven en testen dat bij die publieke partijen, om zo het internet stapje voor stapje wat gezonder te maken. Help je mee?

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je doet interviews, verricht onderzoek en je schrijft over alle tools en initiatieven die er zijn binnen en buiten het PublicSpaces netwerk.

Daarnaast help je de programmamanager met het verstevigen van het netwerk van publieke partijen, je bouwt aan de zichtbaarheid van de doelstellingen van de organisatie en werkt mee aan de missie van PublicSpaces: zorgen dat publieke organisaties binnen vijf jaar digitale tools kunnen gebruiken die publieke waarden centraal stellen.

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden een bijzonder netwerk aan partners, je komt in één klap in aanraking met een hoop bedrijven uit de media en cultuur sector. Ook leer je een hoop over de stand van zaken op het internet en werkt mee aan een betere wereld.

Tot slot bieden wij een werkplek waar je leert hoe je een dergelijke groeiende organisatie runt, hoe je onderzoek en je artikelen tot concrete veranderingen kunnen leiden en hoe je daar over communiceert.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent een schrijver, je vindt het leuk dingen goed en wervend te verwoorden en hebt aantoonbaar schrijfervaring
  • Je bent nieuwsgierig, noemt jezelf misschien wel een nerd en hebt interesse in de ontwikkelingen in de digitale wereld.
  • Je bent sociaal en je wilt graag in contact komen met veel mensen uit het publieke culturele veld, maar ook uit het activistische internet domein.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Zo zie je ’t nergens. Je kent ons van programma’s als Zondag met Lubach, Tegenlicht, Joardy Season, Sekszusjes TV en De wereld van de Chinezen. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek & Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280