Fix de fuik. PublicSpaces is een stichting die vecht voor een eerlijker internet. Het is een coalitie van allerlei publieke organisaties, van VPRO tot Waag tot Pakhuis de Zwijger, Nederlands Filmfestival en de Koninklijke Bibliotheek, die het onverteerbaar vinden dat ze om hun publiek te bereiken privacyschendende tools nodig hebben, zoals Facebook, Twitter en Instagram.

Daarom hebben zij zich verenigd in PublicSpaces en we bouwen aan een ecosysteem van verantwoorde tools en initiatieven en testen dat bij die publieke partijen, om zo het internet stapje voor stapje wat gezonder te maken. Help je mee?

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je doet onderzoek, je brengt in kaart en je schrijft over alle tools en initiatieven die er zijn en je helpt de programmamanager met het verstevigen van het netwerk van publieke partijen, bouwt aan de zichtbaarheid van de doelstellingen van de organisatie en werkt mee aan de grote PublicSpaces conferentie in het voorjaar van 2021.

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden een bijzonder netwerk aan partners, je komt in één klap in aanraking met een hoop bedrijven in de media en cultuur hoek. Ook leer je een hoop over de stand van zaken op het internet en werkt mee aan een betere wereld.

Tot slot bieden wij een werkplek waar je leert hoe je een dergelijke organisatie runt, hoe je onderzoek tot concrete veranderingen kan leiden en hoe je daar over communiceert.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent een schrijver, je vindt het leuk dingen goed en wervend te verwoorden.
  • Je bent nieuwsgierig, noemt jezelf misschien wel een nerd en hebt interesse in de ontwikkelingen in de digitale wereld.
  • Je bent sociaal en je wilt graag in contact komen met veel mensen uit het publieke culturele veld, maar ook uit het activistische internet domein.

Wie is VPRO

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280