Studeer jij Journalistiek en heb je altijd al de krochten van het stadhuis wil ontdekken? Weet jij de juiste ambtenaar de juiste vragen weet te stellen? Wil je vooral veel leren op het gebied van journalistiek onderzoek, maar heb je toch ook interesse in de beweging die wij als stad aan het maken zijn?

We veranderen van een klassieke tuinstad, naar een groeiende groene stad en dat levert hopelijk mooie en interessant verhalen op. Durf jij je hierin onder te dompelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Wanneer krijg je de kans om mee te bouwen aan een stad? En wanneer krijg je daarbij ook de kans om te bouwen aan een wereldtuinbouwtentoonstelling? Voor Almere zijn beide de afgelopen tien jaar een dagelijkse bezigheid geworden. Inmiddels bouwen we al veertig jaar aan de nieuwste stad van Nederland, wonen er 215.000 Almeerders en is het nog een jaar voor de opening van de Floriade Expo 2022.

Voor ons is het nagenoeg gesneden koek om hier mee bezig te zijn, maar we merken dat ons verhaal lang niet bij iedereen bekend is. Eigenlijk zijn het een heleboel kleine verhaaltjes die het grotere verhaal Almere en de Floriade maken. Het maken van die kleinere verhaaltjes, door middel van filmpjes, schrijven of vertellen in een podcast vraagt volgens ons om een zo objectief mogelijk, kritische en bovenal nieuwsgierige blik.

Wat doen jullie daar in Almere eigenlijk? Omdat we in Almere van het experiment houden, zo zijn we immers ontstaan, zijn we op zoek naar een student journalistiek. Hoe kijk jij tegen onze projecten aan? Welk sausje geef jij aan ons werk? En bovenal: Welke verhalen vindt jij nou interessant genoeg?

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden je een uitdagende rol, met veel vrijheid en ruimte voor creativiteit. Van ons mag je een goede begeleiding en een leerzame ervaring verwachten.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Ben jij een student Journalistiek en op zoek naar een stageplek voor de komende 4 tot 6 maanden? Ben je nu razend enthousiast en jeuken jouw handen om aan de slag te gaan? Dan komen we graag in contact met jou.

Doe het wel voor 4 april, want dan sluiten we namelijk de vacature.

Ben je enthousiast maar wil je eerst meer weten? Jeroen Oosterheert vertelt je er graag meer over. Je bereikt hem via 06 52 88 61 18.


Werken bij Gemeente Almere

Meer over dit bedrijf

“Werken bij Gemeente Almere betekent bijdragen aan maatschappelijke opgaven. Samen met circa 2000 collega’s werken we dagelijks aan het waarmaken van de dromen en initiatieven van de inwoners van Almere. Almere is een jonge stad die volop groeit. We vinden het belangrijk dat medewerkers pionieren, vernieuwen, kansen pakken en dit bovenal samen met de stad doen. De lat leggen we hoog. Zo willen we een afvalloze stad zijn, hosten we de Floriade in 2022 en werken we aan de eerste wijk waar bewoners het helemaal voor het zeggen hebben: Oosterwold. Almere is een pioniersgemeente en innovatief in haar manier van werken. Het fijne van Almere is dat het zowel groot als klein genoeg is. Groot, omdat het gaat om het werken voor een grote stad en de bijbehorende ‘stadse’ problematiek, klein genoeg om in je eentje echte impact te kunnen maken. Wat jij bij draagt, doet er echt toe. Medewerkers ervaren veel vrijheid en ruimte om zelf te bepalen wanneer en hoe ze werken. Jezelf kunnen zijn, dat ervaren we maximaal. Geen keurslijf. Stage bij Almere Een stage bij gemeente Almere is een mooie kans om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Je krijgt de kans je te ontwikkelen in jouw vakgebied en veel verantwoordelijkheden en taken die passen bij je opleiding. Of je nu een mbo-, hbo-, of wo-opleiding volgt. Je kunt met alle mogelijke opleidingen terecht.. “

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280