Een verrassend, persoonlijk programma waarin je elke dag weer de kans hebt om geschiedenis te schrijven. Met aandacht voor zowel het grote als het kleine, soms triviale nieuws; met mooi vormgegeven reportages en persoonlijke ontmoetingen. Dat hoor je elke maandag tot en met donderdag in de Staat van Stasse, het meest eigenzinnig radioavontuur op NPO Radio 2.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je werkt mee aan het dagelijkse radioprogramma. Tijdens de ochtendvergadering draag je onderwerpen aan of help je mee met het vertalen van ideeën naar bijzondere vormen van radio. Ook help je bij het bellen en voorspreken van luisteraars of andere gasten voor in de uitzending, zodat we de beste verhalen op de radio krijgen.

  • Van prikkelende wervende reclameteksten en gevoelig poëtisch materiaal tot humor en eventueel een lied. Je schrijft het allemaal graag.
  • Als je iets bedenkt voor de radio zoek je altijd naar bijzondere dingen, zowel inhoudelijk als in vorm;
  • Je tipt of helpt de online-redactie bij de inzet van social media.

Wat
BIEDEN WIJ?

Je komt terecht op de vrolijkste en kleurrijkste afdeling van de KRO-NCRV. Bij jouw nieuwe radiocollega’s hangt het vol met albumhoezen, staat het bronzen beeld van Stefan Stasse je aan en is de snoep pinguin meestal gevuld.

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent niet bang om de straat op te gaan met een microfoon;
  • Je werkt (mee) aan het monteren van creatief vormgegeven items, geluidsmontages en reportages;
  • Je bent goed op de hoogte van het nieuws en de hedendaagse cultuuruitingen;
  • Je bent verder flexibel en stressbestendig, werkt gestructureerd en weet waar KRO-NCRV en NPO Radio 2 voor staan.

Werken bij KRO-NCRV

Meer over dit bedrijf

KRO-NCRV gelooft dat de wereld eerlijker, groener en liever kan. Daarom maken we programma’s zoals Keuringsdienst van waarde, BinnensteBuiten en Boer zoekt vrouw. Programma’s die jou anders laten kijken. En ook meteen een handje helpen om anders te doen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280