Ga jij het liefste elk weekend naar het filmhuis of naar een museum? Ben jij een graag geziene gast in het theater? Altijd op de hoogte van de nieuwste boeken? Een muziekliefhebber? Kortom: heb jij een passie voor kunst en cultuur? En ben jij daarnaast lerende als creatieve maker? Dan is een stage bij NPO Cultuur de perfecte plek voor jou!

Door al dat kunst en cultuur aanbod, kunnen we ons voorstellen dat je als consument soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar daar is NPO Cultuur to the rescue! NPO Cultuur geeft je via verschillende kanalen tips, inspiratie en hopelijk wat motivatie om erop uit te gaan.

De redactie van NPO Cultuur cureert en agendeert aan de ene kant content -podcasts, series, documentaires, registraties, films- gemaakt door de verschillende Nederlandse Publieke Omroepen. Aan de andere kant gaat de redactie van NPO Cultuur er ook zelf op uit om verslag te doen van allerlei culturele belevingen. Denk aan tentoonstellingen, voorstellingen en festivals. We hebben verschillende kanalen waar we onze content delen: Instagram (@NPOCultuur), TikTok, een nieuwsbrief, een website (www.npo.nl/cultuur) en een podcast genaamd Tussen Kunst en Katers.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair ga je aan de slag met het editten van reels en snippets uit onze podcast, schrijf je artikelen voor de website én help je mee met het bedenken en maken van TikTok’s. Daarnaast zal je ons ondersteunen met redactionele en productionele werkzaamheden. Bijvoorbeeld als we opnames hebben voor onze podcast of als we een keer ergens op locatie moeten zijn.

Kortom, bij NPO Cultuur krijg je van alles mee!

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden jou de mogelijkheid om veel verschillende aspecten te leren als allround maker. Je komt in een klein maar fijn team terecht -hele leuke collega’s- op het prachtige mediapark in Hilversum. NPO Cultuur hoort bij omroep NTR.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Wij zoeken een creatieve duizendpoot die van aanpakken weet, met een hart voor kunst en cultuur. Iemand die goed zelfstandig kan werken, maar ook een teamplayer is. En ons omver blaast met edit-skills! Naast enthousiasme is ervaring met première en audition een pré!

Werken bij NTR

Meer over dit bedrijf

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot Kunststof, van Het Verhaal van Nederland tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280