Begrijp jij dat contentmarketing onmisbaar is geworden, dat betaalde content al lang niet meer draait om platte advertorials alleen? Dan is een stage op de redactie Contentmarketing van VMN media, de grootste vakuitgeverij van Nederland, echt wat voor jou.

Voor ons contentmarketingteam zoeken we een ondernemende en enthousiaste stagiair. Een aanpakker die meedraait op de redactie en de doelstellingen van onze klanten weet te vertalen naar goede, inhoudelijke content.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je gaat stage lopen in een team van vier redacteuren. Zij verzorgen voor de ruim 30 titels van VMN media alle betaalde content; van sponsored content op de site van Misset Horeca, een inhoudelijk artikel voor bijvoorbeeld Coca-Cola of Nestlé voor supermarktblad Distrifood tot een nieuwswaardig artikel in Cobouw, de krant voor de bouwwereld. Heel afwisselend dus.

Als stagiair redigeer je de artikelen die onze klanten hebben aangeleverd en corrigeer je artikelen die we door journalisten hebben laten maken. Je past de koppen aan, verbetert de intro’s en zorgt dat de kwaliteit van de tekst top is, ook met het oog op SEO. Je zet alles klaar in de diverse cms’en en publiceert de artikelen op de afgesproken dag. Ook maak je advertorials voor onze nieuwsbrieven om de betaalde content aan te jagen.

Daarnaast ga je, samen met de redacteuren Contentmarketing, aan de slag voor onze printuitgaves. Je zet de teksten in Incopy, zoekt passend beeldmateriaal en stuurt alles naar de opmaakstudio. Je corrigeert de proeven en stemt de eindversie af met de klant.

Je leert zo eigenlijk alle kanten van het redactieproces, op het snijvlak van sales, marketing én redactie.

Wat
BIEDEN WIJ?

Waar kom je te werken?

Vorig jaar zijn we verhuisd naar een splinternieuw kantoor in Zeist (10 km van Utrecht CS). Ons kantoor heeft fijne werkplekken, maar is vooral ingericht op (hybride) samenwerken – en natuurlijk op samen lunchen en borrelen. We hebben zelfs een heuse gameroom om je tussen het werk door even te ontspannen.

Ons team gaat in principe twee dagen in de week naar kantoor. Meer over VMN media Dagelijks bereikt VMN media meer dan 1,5 miljoen professionals en ondernemers in meer dan 50 branches en niches. We inspireren en informeren professionals en ondernemers met onze on- en offline content, events en opleidingen zodat zij hun werk beter kunnen doen en hun bedrijf beter kunnen leiden. Hen voorzien van diepgaande en relevante content is onze kerncompetentie en daarmee creëren we een blijvende impact in een groot aantal branches, zoals Bouw, Food, Horeca, Logistiek, Facilitair, Automotive, Verzekeringen, HR, Finance, etc. Belangrijke titels zijn onder andere Distrifood, Cobouw, AM, Logistiek, Vastgoedmarkt en Misset Horeca.

Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie met CV en motivatie zsm.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Wat vragen we?

  • Je volgt een hbo-opleiding communicatie, journalistiek of vergelijkbaar.
  • Je bent minimaal vier maanden fulltime beschikbaar vanaf februari 2024
  • Je bent sociaal vaardig, zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen.
  • Je bent leergierig en enthousiast.
  • Je bent secuur en stressbestendig.
  • Je bent een teamplayer.
  • Ervaring met Wordpress is niet vereist, maar wel een pré.

Werken bij VMN Media

Meer over dit bedrijf

VMN Media is het leidende business-to-businessmediabedrijf in Nederland. Wij bereiken dagelijks ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 bedrijfstakken en niches. We verbinden, inspireren en informeren deze professionals met onze on- en offline content, events en opleidingen. Dit doen we bijvoorbeeld via grote eigen nieuwsplatforms als Cobouw.nl, AMweb.nl, Missethoreca.nl, Facto.nl etc.
Vakmedianet is gehuisvest in een zeer modern pand in Zeist (10 km van Utrecht centraal), waar samenwerking, interactie en fun centraal staan! In ons kantoor kun je elke dag vanuit een andere werkplek werken. Leuk om ook eens andere collega's te ontmoeten!
Bedrijfscultuur:
Er heerst een informele bedrijfscultuur waar we ondernemerschap onder de medewerkers stimuleren. Iedereen is gelijkwaardig en we vinden het belangrijk om elkaar te helpen om samen verder te komen. We bevinden ons in een digitale transitie wat betekent dat we op zoek zijn naar gedreven (afstudeer)stagiaires en toekomstig medewerkers. Daarnaast bieden we veel vrijheid en flexibiliteit qua werkvorm. Je kunt vanuit huis werken in combinatie met werken vanuit ons kantoor in Zeist. We bieden een goed inwerktraject aan waardoor je snel zelfstandig aan de slag kunt gaan. Het team waarin je komt te werken zorgt voor de juiste begeleiding. Hierin vinden we het belangrijk wat jij fijn vindt.
Tot slot houden we jaarlijks verschillende uitjes zoals de zomer BBQ. Daarnaast kunnen we met mooi weer lekker lunchen in onze eigen tuin. Voor wat ontspanning kun je samen met collega's een potje tafeltennissen of relaxen in een van onze lounges.
Baangarantie:
Afstudeerders bieden we in goed overleg graag een vast contact aan na hun stageperiode. We willen ons graag binden aan jong talent zodat we onze groei een extra boost kunnen geven.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280