Wij zijn bij HUMAN Educatie van HUMAN per februari op zoek naar een allround stagiair! Wil jij scholieren en studenten meer leren over fake news, seksuele diversiteit of kansenongelijkheid? En hoe ze hun eigen mening kunnen vormen? Of wil je je verdiepen in mediawijsheid en burgerschap? Kom dan stage lopen bij HUMAN Educatie!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

HUMAN is een jong en klein mediabedrijf, met als groot voordeel dat we veel zelf doen. Als stagiair heb je dus geen routineklussen, maar verschillende uitdagende taken. Tijdens je stage assisteer je de coördinator Educatie van HUMAN onder andere bij het ontwikkelen en produceren van lesmateriaal. Daarnaast ontwikkel en produceer je online content om het educatieve aanbod onder de aandacht van het onderwijs te brengen. • Overzicht houden over het educatieaanbod;

 • Schrijven en redigeren van lesmateriaal;

 • Ondersteunen bij workshop Medialogica;

 • Uitzetten en ontwikkelen van impacttraject Medialogica on Tour, middels opzetten vragenlijsten en het maken van analyses;

 • Selecteren van HUMAN-programma's voor in de klas;

 • Ontwikkelen van verdiepingsprogramma’s bij de programma’s van HUMAN en het al lopende onderwijsaanbod;

 • Promoten van het educatieve aanbod van HUMAN via sociale media, de website en nieuwsbrieven;

 • Bijdragen aan overige productionele, administratieve en organisatorische werkzaamheden.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een uitdagende stage in een creatieve, kleinschalige en gezellige omgeving, waarbij journalisten, redacteuren, producers en marketeers bij elkaar zitten. Je krijgt dus van alles mee! De onderwijsafdeling van omroep HUMAN richt zich op scholieren, studenten én docenten met een onderwijsplatform en de interactieve masterclass Medialogica die samen met Beeld en Geluid is ontwikkeld.


Samen met het coördinator Educatie ben jij de spin in het web bij alles wat met het educatieaanbod van HUMAN te maken heeft. Het maken van lesmateriaal, online marketing, workshops en contact met docenten en leerlingen. Dat levert een afwisselende stage op, waarin jij met meerdere kanten van de educatieontwikkeling, marketing én een dynamisch mediabedrijf kennis maakt. Je draagt met je stage bij aan onderwijsprojecten met grote maatschappelijke waarde, zoals de Medialogica masterclasses, om jongeren (en docenten) mediawijs en kritisch te maken.


HUMAN is gehuisvest in het inspirerende gebouw van de VPRO op het Mediapark in Hilversum. Met een restaurant met lekkere biologische salades en broodjes en een café waar je je cappuccino kunt halen. In de pauzes kun je met je collega's een potje pingpongen onder de bomen in de tuin. En slechts een half uurtje met de trein vanuit Amsterdam en Utrecht.


Onze stagevacature staat voor iedereen open die zich in de omschrijving herkent. HUMAN streeft naar een inclusief medewerkersbestand die de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt en hanteert daarbij de Code Culturele Diversiteit. Ieder talent is welkom, werken in divers samengestelde teams maakt ons werk leuker en innovatiever.


HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Onze ideale stagiair komt in de buurt van dit lijstje. Kun je niet overal een kruisje zetten? Solliciteer toch, wie weet wat wij je kunnen leren.

 • Je studeert aan een HBO- of WO-opleiding communicatie, media, journalistiek of aanverwant (zoals onderwijskunde met de richting media)
 • Voorkeur: minor of opleiding richting onderwijs
 • Je hebt interesse in het onderwijs én media
 • Affiniteit met jongeren tussen de 9-21 jaar
 • Je gaat geen uitdaging uit de weg, houdt van aanpakken en werkt graag samen
 • Je schrijft makkelijk en beheerst de Nederlandse taal
 • Je werkt accuraat en zelfstandig
 • Je maakt nieuwe computerprogramma’s snel eigen
 • Je bent bekend en hebt affiniteit met HUMAN

We zijn vooral benieuwd naar jouw kwaliteiten en je aanvulling op ons team. Heb je interesse? Stuur je motivatie en CV vóór 19 december naar Rowan Olierook via Mediastages. Na deze deadline nodigen we een selectie kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek.

 

Werken bij HUMAN

Meer over dit bedrijf

Kom jij werken bij onze geëngageerde mediaorganisatie? Als publieke omroep en spil in het maatschappelijke netwerk agendeert HUMAN actuele thema’s. Met kwaliteitsprogramma’s op tv, radio, internet en locatie bieden we stof tot nadenken bij het vormen van je mening en het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw rol in de samenleving.
HUMAN wil een kritische mediabeweging zijn, een netwerkorganisatie, waarin intensief wordt samengewerkt met vrienden, publiek en met verwante culturele, maatschappelijke- en mediaorganisaties. HUMAN is bekend van programma’s zoals Klassen, De Wasstraat, Brainwash, 2Doc Kort, Medialogica, Het Filosofisch Kwintet, De Publieke Tribune, Scheiden met Stine, Spoken Word Sessies, Naakt en HUMAN Hub.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280