Ben jij een creatieve student CMD, marketing, communicatie of een vergelijkbare studie en heb je interesse in UX/UI?? Ben jij niet bang voor een stevige opdracht die je met veel zelfstandigheid mag uitvoeren? Kom dan stage lopen bij de afdeling Onderwijs van hét media instituut van Nederland, Beeld & Geluid.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Vanuit onze missie en waardepropositie voor docenten in het voortgezet onderwijs gaan we nieuwe campagnes opzetten en de website optimaliseren. Met oog op een grootschalige campagne voor de opening van het nieuwe museum in 2023 help jij mee met het vertalen van die boodschap en het ontwerp naar onze doelgroep.

Bovendien willen we onze website aanpassen en upgraden om meer bezoekers te trekken en hogere conversie bereiken naar ons online platform en de workshop-reserveringen. Jij zult dit proces van begin tot eind begeleiden door gebruikersonderzoek te doen en analyseren, wireframes te ontwikkelen, advies te geven op het gebied van UX/UI-design en dit te implementeren.

Daarnaast ben je de rechterhand van onze marketingstrateeg die je ondersteunt bij de uitvoering van de marketingstrategie. Je ondersteunt en werkt mee aan het opzetten en uitrollen van de contentstrategie en werkt hierbij nauw samen met de stagiair marketing en het operationele team dat de online en offline diensten biedt voor docenten.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een unieke kans om jouw stempel te drukken op de nieuwe website omgeving voor het onderwijs. Een plek waar je creatief kan zijn en meewerkt aan een grootschalige campagne voor het onderwijs. Hybride werkomgeving Jij gaat je ontwikkelen in:

 • Klantonderzoek
 • Persona ontwikkeling.
 • Customer journey mapping.
 • UX/UI design
 • Communicatie
 • Contentstrategie en executie
 • (Web)Redactie van teksten, blogs en verhalen, productie van video’s
 • Marketingstrategie

BOVENDIEN: Leg zelf je eigen accenten en maak er zo een onvergetelijke stage van! Met een goede stagevergoeding, een gedegen begeleiding en een goed onboarding programma met alle andere stagiairs die bij ons aan de slag gaan, garanderen wij je een stage met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen bij dit toonaangevende Media Instituut.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Voorop staat bij ons dat je plezier in je vak hebt, leergierig bent en je eigen kracht verder wilt ontwikkelen! Daarnaast is het fijn als je over een aantal (maar heus niet alle) van de volgende zaken beschikt:

 • Adobe XD, Indesign, illustrator, Photoshop 
 • UX/UI design
 • Creatief denkvermogen 
 • Hands-on mentaliteit
 • Algehele vaardigheden op het gebied van online marketing en/of communicatie
 • Competentie om gestructureerd te werken (met deadlines)
 • Vermogen om zelfstandig te werken én in een team samen te werken

Volg je een HBO of WO opleiding op het gebied van bijvoorbeeld communicatie en multimediadesign, marketing of een andere studie die goed aansluit bij de rol? Reageer dan zeker. Een onderzoeksopdracht behoort tot de mogelijkheden, maar is geen vereiste.

Werken bij Beeld & Geluid Hilversum

Meer over dit bedrijf

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld & Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld. In het najaar van 2022 opent ons nieuwe interactieve mediamuseum. Zie jij een stage in dit feestelijke jaar van de opening wel zitten en wil jij je steentje bijdragen aan ons nieuwe interactieve mediamuseum? Solliciteer dan snel op een van onze stagevacatures! Ben jij op zoek naar een stage bij een van de leukste en meest diverse media-organisaties van Nederland en zit jouw specifieke stagevacature er niet tussen? We staan er altijd voor open om nieuw talent te ontmoeten via hr@beeldengeluid.nl. Bekijk https://beeldengeluid.nl/beeld-en-geluid-bij-je-thuis

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280