Ben je een geëngageerde student design, illustratie of audiovisuele media met interesse in journalistiek? Kun je video’s monteren, en ben je bezig met wereldnieuws, technologie, beeldcultuur, en de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Kom dan onze redactie helpen met het verbeelden van de toekomst!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een creatieve design stagiair. Je ondersteunt de redactie bij allerhande visuele uitingen, voornamelijk voor onze website en online kanalen. Dat bestaat o.a. uit het maken van beeld voor onze site en nieuwsbrieven, het editen van korte video’s en het maken van illustraties bij artikelen. Kun je animeren? Helemaal mooi! Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën.

Ons platform bestaat uit een maandelijkse mediamix met video’s op Instagram, Youtube en een documentaire op tv. We zijn actief op Twitter, Linkedin, onze website, met een podcast, een nieuwsbrief en Meet-ups die worden georganiseerd door het hele land.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een gedreven design stagiair met video- en digitale skills en een brede maatschappelijke interesse die goed conceptueel kan denken.

  • je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur kunstacademie en/of audiovisuele media (en hebt een studenten-OV);
  • je kan snel en met zorg beeld bewerken, bent grafisch goed; 
  • je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en praat er graag over mee; 
  • je hebt een flair voor beeld en video en de verspreiding ervan via sociale kanalen; 
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast; 
  • je bent van september 2023 t/m januari 2024 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);
  • de Adobe Creative Suite kent weinig geheimen voor je;
  • je begrijpt hoe je aantrekkelijk beeld en tekst maakt om de aandacht van het publiek te krijgen.

Stuur uiterlijk 8 mei een korte motivatie (max 200 woorden) en maximaal drie werken (video, bewerkt fotobeeld/illustratie etc.) van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe. De visuele bijlagen ontvangen we bij voorkeur als links.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. Als VPRO zien wij de kracht van diversiteit en doen we ons uiterste best daarnaar te streven. We willen graag een inclusieve organisatie zijn en vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en je verder kan ontwikkelen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280