Ben jij een echte vormgever en editor, met interesse in online journalistiek? Wil jij video's editen, beeld bewerken en illustreren bij geschreven artikelen? Heb je gevoel voor hoe je online video- en tekst verhalen van VPRO Tegenlicht het beste onder de aandacht kan krijgen via sociale kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Studeer je aan een kunstacademie of doe je een audiovisuele media-opleiding, heb je affiniteit met het (wereld)nieuws, beeldcultuur, en de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Lees dan gauw verder!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven design stagiair. Je ondersteunt de online vormgever bij allerhande webredactie, het bewerken van beeld voor onze site en nieuwsbrieven, en het editen van korte video’s. Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën.

Ons platform bestaat uit een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, uitingen op sociale media, een tweewekelijkse podcast, nieuwsbrieven en Meet Ups die worden georganiseerd door het hele land.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een energieke, leergierige, design stagiair met video- en digitale skills, een brede maatschappelijke ontwikkeling en affiniteit met (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en sociologie.

De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie.

  • je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur kunstacademie en/of audiovisuele media (en hebt een studenten-OV);
  • je kan snel en met zorg beeld bewerken, en goed editen;
  • je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën;
  • je hebt een passie voor beeld en video en de verspreiding ervan via sociale kanalen;
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;
  • je bent van december 2021 t/m mei 2022 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);
  • de Adobe Creative Suite kent weinig geheimen voor je;
  • je hebt gevoel voor social media en tekst en wil daar meer over leren.

Stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en maximaal drie werken (video, bewerkt fotobeeld/illustratie) van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280