Ben je een geëngageerde student design, illustratie of audiovisuele media met interesse in journalistiek? Kun je video’s monteren, en ben je bezig met wereldnieuws, technologie, beeldcultuur, en de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Kom dan onze redactie helpen met het verbeelden van de toekomst!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een creatieve design stagiair. Je ondersteunt de redactie bij allerhande visuele uitingen, voornamelijk voor onze website en online kanalen. Dat bestaat o.a. uit het maken van beeld voor onze site en nieuwsbrieven, het editen van korte video’s en het maken van illustraties bij artikelen. Kun je animeren? Helemaal mooi! Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën.

Ons platform bestaat uit een maandelijkse mediamix met video’s op Instagram, Youtube en een documentaire op tv. We zijn actief op Twitter, LinkedIn, onze website, met een podcast, een nieuwsbrief en Meet-ups die worden georganiseerd door het hele land.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een gedreven design stagiair met video- en digitale skills en een brede maatschappelijke interesse die goed conceptueel kan denken.

  • je staat ingeschreven bij een MBO-, HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur kunstacademie en/of audiovisuele media (en hebt een studenten-OV)
  • je kan snel en met zorg beeld bewerken, bent grafisch goed
  • je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en praat er graag over mee
  • je hebt een flair voor beeld en video en de verspreiding ervan via sociale kanalen
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast
  • je bent van 2 september 2024 t/m 31 januari 2025 beschikbaar (36 uur p/w)
  • de Adobe Creative Suite kent weinig geheimen voor je
  • je begrijpt hoe je aantrekkelijk beeld en tekst maakt om de aandacht van het publiek te krijgen

Stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en maximaal drie werken (video, bewerkt fotobeeld/illustratie etc.) van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe. De visuele bijlagen ontvangen we bij voorkeur als links.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280