Kom jij stage lopen in het marketingcommunicatiesales-team bij De Schoolschrijver per 1 september?

De Schoolschrijver biedt effectieve digitale onderwijsprogramma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen, met in de hoofdrol bekende kinderboekenschrijvers zoals Janneke Schotveld, Maren Stoffels en Jozua Douglas. Deze Schoolschrijvers delen in de programma’s hun liefde voor verhalen schrijven met de kinderen en leerkrachten en maken zo van taallessen echt een spannend avontuur. Dankzij onze lesprogramma’s worden leerlingen structureel sterkere lezers en schrijvers, vol zelfvertrouwen. In het schooljaar 2020-2021 hebben al 190.000 kinderen onze unieke creatieve lesprogramma’s gevolgd en zijn duizenden leerkrachten getraind.

Voor de komende 5 jaar hebben we nog grotere ambities die bijdragen aan onze missie: #iederkindtaalsterk. 

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Voor onze afdeling Marketing, Communicatie en Sales zoeken we per 1 september 2022 een enthousiaste stagiair voor minimaal 4 maanden. Als stagiair draai je mee in het marketingcommunicatiesales-team, bestaande uit vijf deskundige collega’s. Je wordt inhoudelijk aangestuurd door het hoofd Marketing, Communicatie en Sales: Charlotte Buiskool.

Als stagiair draai je dagelijks mee in het team, een leerzame tijd. Je denkt onder andere mee met de online marketeer over de inzet van onze sociale media, content (SEO) en website en bedenkt en creëert hier toffe content voor, zoals: visuals, artikelen, foto’s en filmpjes. Ook ondersteun je de communicatiespecialist rondom het genereren van free publicity, het schrijven van nieuwsbrieven, het uitvoeren van mediacampagnes en het opzetten van onderzoek.

Alles om te zorgen dat De Schoolschrijver en onze lesprogramma’s meer bekend worden bij onze doelgroepen.

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Je maakt deel uit van een energiek en gedreven team bestaande uit 15 enthousiaste collega’s totaal;
 • Je wordt intensief begeleid, zowel inhoudelijk als persoonlijk en organisatorisch;
 • Je werkt in een leuk kantoor aan het WG-Plein in Oud-West, randje centrum Amsterdam en dicht bij het Vondelpark. Vanzelfsprekend zijn er voldoende mogelijkheden om thuis te werken;
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief.

We kijken graag samen met jou waar jouw kwaliteiten, interesses en leerdoelen liggen, zodat jij een belangrijke bijdrage kunt leveren aan onze activiteiten én tegelijkertijd zo veel mogelijk uit je stage kunt halen. De stagevergoeding bedraagt 450 euro voor 40 uur per week. Als je minder uren stage loopt, ontvang je een stagevergoeding naar rato. Afhankelijk van je woonplaats kun je ook een reiskostenvergoeding ontvangen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je studeert op WO- of op HBO-niveau met een relevante specialisatie zoals Marketing, Communicatie, Commerciële Economie, Nederlands, Neerlandistiek of Jeugdliteratuur;
 • Je hebt affiniteit met cultuureducatie, primair onderwijs, kinder- en of jeugdliteratuur;
 • Je bent leergierig, ambitieus en gewend de handen uit de mouwen te steken;
 • Je werkt precies, bent enthousiast en flexibel en vindt het leuk dingen zelfstandig en proactief op te pakken;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte, foutloze pen, afgestemd op de doelgroepen;
 • Je wilt meehelpen om onze marketingcommunicatiesales-activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren;
 • Je bent bekend met digitale werkomgevingen en socialemediaplatformen;
 • Je gaat organisatorische klussen niet uit de weg.

Werken bij Stichting de Schoolschrijver

Meer over dit bedrijf

De Schoolschrijver is een organisatie die als missie heeft om kinderen taalsterk te maken, opdat ze volwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen. De Schoolschrijver zet daarbij de allerbeste kinderboekenauteurs (denk aan: Janneke Schotveld, Lydia Rood, Jozua Douglages en Manon Sikkel) in om leerlingen op basisscholen klaar te maken voor de toekomst. De Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen schrijven en de magie van taal. Ze maken van taallessen een spannend avontuur.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280