Ken jij de voorpagina van nos.nl zo’n beetje uit je hoofd? Quote jij de hele dag TikToks? Produceer je ongeveer even snel een scherpe tekst als dat Verstappen pole pakt? Dan pas jij perfect in ons social media team! Wij zijn de social media Avengers van Amnesty International Nederland. Samen maken we alle social uitingen, van Reels tot Youtube-video’s tot een van de petities die je misschien voorbij hebt zien komen. Dagelijks werk je samen met de social community manager, de social redacteuren, onze coördinator, de vormgever en de art director.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Wat je in ieder geval niet gaat doen is de hele dag koffie halen. Je gaat juist lekker aan de slag, want:
- Jij bent de web care master; je beantwoordt vragen, snoert trollen met humor de mond en gaat het gesprek aan met geïnteresseerden, allemaal in onze tone of voice. En af en toe scoor je daar nog wat likes mee ook.
- Je vertaalt Amnesty-rapporten en genuanceerde antwoorden naar vlotte social reacties die lekkerder lezen dan een doktersromannetje op een tropisch eiland.
- Je werkt mee aan onze social media-uitingen, maakt soms een vertaling, brainstormt mee met onze redacteuren, en als je zelf ideeën hebt, hangen we aan je lippen.
- Je krijgt natuurlijk ook de ruimte om eventueel een stage-opdracht te doen of aan andere studie-eisen te voldoen.

Wat
BIEDEN WIJ?

  • Je krijgt een stagevergoeding van € 450,- (bruto op basis van 40 uur per week), plus een vergoeding voor je reiskosten (indien niet in het bezit van een studentenov).

  • Je gaat 32 uur per week aan de slag. - Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld.

  • Je doet ervaring op bij een professioneel social mediateam van een NGO.

  • Je komt terecht in een jong en bevlogen team dat lunchen heilig heeft verklaard en af en toe samen een terrasje opzoekt.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Jij hebt een gespierde duim van al het scrollen dat je doet door social media. Je spreekt naast Nederlands ook de taal van memes (en als je ook Engels kan, zit je helemaal goed). Daarnaast houd je altijd je oog op het nieuws en vind je mensenrechten enorm interessant. Oh, en je staat ingeschreven bij een opleidingsinstelling.

Diversiteit aan collega’s die o.a. verschillen in godsdienst, levensovertuiging, leeftijd, etniciteit, seksuele oriëntatie, geslacht, genderidentiteit en -expressie is voor jou belangrijk, en voor ons ook. We zijn in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een migratie-achtergrond. Amnesty heeft het Charter Diversiteit ondertekend.

Werken bij Amnesty International NL

Meer over dit bedrijf

Wij zijn een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid.
Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.
Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280