Wij zijn vanaf september 2023 (startdatum in overleg) op zoek naar een stagiair die samen met ons social media-team concepten bedenkt en content ontwikkelt voor de online kanalen van de VPRO.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Via social media bereikt de VPRO rechtstreeks een miljoenenpubliek. Als stagiair maak je deel uit van het Team Online Bereik en Interactie (afdeling Publiek en Marketing). Je draagt bij aan het creëren en uitserveren van VPRO content op Instagram en andere kanalen.

Je wordt daarin begeleid door een team van specialisten. Je leert online plannen te ontwikkelen, je creëert en selecteert content en kent aan het einde van je stage de ins & outs van een social kanaalstrategie. De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit ondersteunende en uitvoerende taken zoals:

 • Beeldmateriaal en teksten verzamelen en bewerken voor gebruik op onze social kanalen
 • Het up-to-date houden van de social media content kalender
 • Webcare op Instagram en andere kanalen

Wat
BIEDEN WIJ?

Een fijne en gezellige plek waar je veel kan leren.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Een online talent met veel creativiteit, beeldskills (photoshop, montage), taalgevoel en enthousiasme voor de rol van social media stagiair. We zoeken iemand die de VPRO een warm hart toedraagt, fan is van de programma's en titels van de VPRO en goed aanvoelt wat de VPRO-achterban zoekt.

De ideale social media stagiair die wij zoeken:

 • Studeert aan een HBO of WO-opleiding op het gebied van communicatie, journalistiek, nieuwe media, design of marketing
 • Weet feilloos de weg op social media en is op de hoogte van de nieuwste trends
 • Heeft basiskennis van Adobe programma’s zoals Photoshop en Premiere
 • Heeft taalgevoel en is creatief
 • Kan zelfstandig goede teksten voor social schrijven
 • Denkt na over doelgroepen en hoe ze te bereiken
 • Is een teamspeler
 • Is fan van de VPRO!

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs.

Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek & Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek.

Als VPRO zien wij de kracht van diversiteit en doen we ons uiterste best daarnaar te streven. We willen graag een inclusieve organisatie zijn en vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en je verder kan ontwikkelen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Ilse Rood

Ilse Rood

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 281