Ben jij nieuwsgierig? Haal je graag de onderste steen boven voor een mooi verhaal? Hou je van schrijven of weet jij boeiende inhoud pakkend weer te geven in korte videoclips en voel jij je helemaal thuis op social media? Dan zoeken wij jou!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Jij gaat op zoek naar mooie verhalen over het museum. De collectie, de wetenschap, de vernieuwing van het Universiteitsmuseum; allemaal verhaallijnen die er op wachten om uitgewerkt te worden door jou. Het is jouw taak om de essentie van het Universiteitsmuseum te vangen in verhalen die boeiend en relevant zijn voor onze doelgroep. Vervolgens verwerk je deze verhalen in content voor o.a. onze sociale media kanalen. Daarnaast ondersteun je het marketingcommunicatieteam bij de promotie van de activiteiten van het museum.

Hiervoor maak je o.a.: promotieteksten, webbanners, eigen uitingen van het Universiteitsmuseum en persberichten. Het bijhouden van de website en sociale mediakanalen, het versturen van de nieuwsbrief, het promoten van evenementen, het benaderen van diverse media en bedenken en uitvoeren van acties, zijn een belangrijk deel van je takenpakket.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een stage waarbij je te maken krijgt met het hele pakket van marketing en communicatie. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een museum dat helemaal aan het vernieuwen is. Tijdens je stage starten we met de voorbereidingen van de openingscampagne. Verder bieden we goede begeleiding: we werken al ruim tien jaar samen met stagiaires en zorgen voor een fijne en leerzame stagetijd.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt een journalistieke of communicatiegerichte opleiding aan HBO of WO.
  • Je hebt goede schrijfvaardigheden. Je hebt ervaring met vormgeving en oog voor detail.
  • Je bent zelfstandig. Je bent creatief en resultaatgericht. Je kunt goed samenwerken.
  • Je bent niet bang om mensen persoonlijk te benaderen.
  • Je bent actief op sociale media en kunt de kanalen van het museum van een originele en passende inhoud voorzien.
  • Je kunt werken met beeld -en videobewerkingsprogramma’s of wil dit graag leren.
  • Je bent bij voorkeur beschikbaar voor minimaal 3 maanden en minimaal 3 dagen in de week (aantal dagen en precieze periode in overleg).
  • Het is mogelijk de stage te combineren met een afstudeeronderzoek. Over de precieze invulling praten we verder tijdens de eerste kennismaking. Wel vragen we altijd een combinatie van praktijkwerkzaamheden en onderzoek.

Werken bij Universiteitsmuseum Utrecht

Meer over dit bedrijf

Het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU – wordt vernieuwd en daarom verbouwd. We werken aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht in heden en verleden. Waar je wordt geïnspireerd en uitgedaagd tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je als bezoeker zelf een onderzoeker wordt.

Het onderzoeksmuseum van Nederland is te bezoeken vanaf 2023. Tijdens de sluiting is het museum online open met een uitgebreid aanbod aan activiteiten om thuis te doen. Ook zijn er programma’s voor scholen op locatie. Het Universiteitsmuseum Utrecht beheert en ontsluit het academisch erfgoed van de Universiteit Utrecht en maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Wetenschapswijsheid, onderzoekend leren en actieve publieksparticipatie zijn belangrijke uitgangspunten.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP