Ben jij kritisch over je privacy-instellingen? Wat weet jij over cybersecurity? Maak jij je zorgen over Big Data? Ken jij alle ins en outs van sociale media en weet je deze in te zetten om je doelen te bereiken? Schuw je niet weg van deadlines en hard werken? En wil je werken in een klein, jong en ambitieus team? Kom dan stagelopen als communicatie/productie stagiair bij het Netwerk Mediawijsheid.

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. "De Missie van Netwerk Mediawijsheid is 'Nederland mediawijs'. Want Nederlanders die mediawijs zijn, kunnen zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een samenleving waarin (online) media een steeds grotere rol spelen."Dit doen we door het organiseren van landelijke communicatiecampagnes zoals de Media Ukkie Dagen en de Week van de Mediawijsheid, onderzoeken, events en educatieve projecten, zoals de interactieve serious game MediaMasters voor groep 7 en 8.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens deze stage werk je volwaardig mee en ondersteun je het team van Netwerk Mediawijsheid op het gebied van communicatie en productie bij de dagelijkse gang van zaken en rondom campagnes en evenementen. De campagnes waar je een bijdrage aan gaat leveren, zijn: Media Ukkie dagen (campagneweek gericht op ouders/opvoeders met kinderen van 0-6 jaar) 26 maart t/m 2 april 2020 MNX19 (Mediawijsheid Netwerk Experience) mei 2020 MediaMasters (educatieve game voor groep 7 en 8) Diverse expertsessies in samenwerking met het netwerk

Taakomschrijving: Communicatie ondersteuning, zoals:

 • het schrijven en versturen van uitnodigingen en mailings; het schrijven van teksten voor de website;
 • meedenken in de ontwikkeling van campagnemateriaal;
 • uitwerken van verschillend campagnemateriaal; en het uitzoeken van externe communicatie kanalen en mogelijkheden.

Productionele voorbereiding en uitvoering, bijvoorbeeld:

 • het opzetten van draaiboeken; een (content)planning maken;
 • registratieproces tijdens evenementen.

Verder krijg je de ruimte om in overleg jezelf verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je ontvangt tevens een maandelijkse stagevergoeding.

Wat
BIEDEN WIJ?

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats Oktober/november 2020

Kijk op www.mediawijzer.net & www.beeldengeluid.nl voor meer informatie. We streven naar een zo groot mogelijke toegankelijkheid om bij het programmateam van Netwerk Mediawijsheid te komen werken.

We behandelen alle sollicitaties gelijk, ongeacht leeftijd, beperking, culturele achtergrond, genderidentiteit of geslachtsuitdrukking, religie of overtuiging, seksuele geaardheid of enig ander gelijkheidskenmerk.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Gerelateerde mbo, hbo of wo opleiding (zoals Media, Informatie en Communicatie, Communicatie of vergelijkbaar)
 • Affiniteit met het onderwerp mediawijsheid/mediaopvoeding
 • Goed ontwikkelde vaardigheden op het gebied van mondeling en schriftelijke communicatie
 • Veelzijdig en een goed gevoel voor de combinatie tekst en beeld
 • Heeft oog voor detail: is accuraat en punctueel
 • Kan zelfstandig werken en neemt initiatief
 • Kennis van Adobe Creative Suite applicaties is een pré

Wie is Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema | Mediastages

Belinda Gelsema | Mediastages

Adviseur Werving Talent 035 6466 280