Uit ons onderzoek komt naar voren dat ruim zeventig procent van de mensen vindt dat we op sociale media anders met elkaar om moeten gaan. Toch spreken we elkaar zelden aan op kwetsend gedrag online zoals shaming, racisme of canceling. Vind jij dat dit ook anders moet? Kom dan stagelopen bij Netwerk Mediawijsheid en ga aan de slag met de landelijke publiekscampagne

Week van de Mediawijsheid (10-17 november 2023). Ook dit jaar zal de campagne weer in het teken staan van (pro)sociaal online gedrag. Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. De Missie van Netwerk Mediawijsheid is 'Iedereen mediawijs'. Want mensen die mediawijs zijn, kunnen zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een samenleving waarin (online) media een steeds grotere rol spelen. Dit doen we door het organiseren van events, onderzoeken, educatieve projecten en landelijke communicatiecampagnes, zoals de Media Ukkie Dagen en de Week van de Mediawijsheid.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je draait mee in het campagneteam van de Week van de Mediawijsheid. Je schrijft en beheert content voor de campagnewebsite, denkt mee over de strategie en de campagnes op sociale media en omdat wij een netwerkorganisatie zijn behoort een stukje relatiemanagement ook tot je taken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het schrijven van posts voor sociale media;
 • Redigeren (of schrijven) van artikelen;
 • Up-to-date houden van pagina’s en andere online content;
 • Volgen van relevant nieuws en activiteiten rondom het thema van de campagne;
 • Meedenken in de ontwikkeling van campagnemateriaal en de uitwerking van verschillend campagnemateriaal;
 • Zelf ideeën voor nieuwe content inbrengen en uitwerken;
 • Contact leggen met relevante organisaties voor de campagne;
 • Productionele ondersteuning in het geval van een fysiek of digitaal event. Naast de campagne Week van de Mediawijsheid wordt je ook betrokken bij andere activiteiten van Netwerk Mediawijsheid.

Wat
BIEDEN WIJ?

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine en ambitieuze team. Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je wordt begeleid door een ervaren communicatiespecialist die beschikbaar is voor al je vragen en waarmee je dagelijks contact hebt.

Bij Netwerk Mediawijsheid werken wij hybride. Het is daarom mogelijk om deels vanuit huis en deels op kantoor te werken. We denken graag mee over wat werkbaar is in jouw situatie. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en indien je niet beschikt over een studenten OV, dan is een reiskostenvergoeding bespreekbaar. Een verzameling van verschillende achtergronden en perspectieven is belangrijk voor het succes van ons team. Daarom zijn we voor deze stageplek op zoek naar talent dat nieuwe ideeën en een frisse blik meebrengt.

Ben jij de ambitieuze en enthousiaste stagiair die ons team komt verrijken? Solliciteer nu!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je volgt een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding op gebied van media en communicatie;
 • Je vindt mediawijsheid een interessant onderwerp en wil er meer over leren;
 • Ook media- en gedragspsychologie trekt je aandacht;
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te werken;
 • Je houdt van schrijven en anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken;
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld;
 • Je vindt vormgeving leuk en hebt wellicht al een beetje kennis over Photoshop of InDesign.

Bonus: kun je ook nog overweg met WordPress, videobewerking-programma’s of beschik je over andere vaardigheden waarvan je denkt dat je er in deze stage mooie dingen mee kunt doen? Laat het ons vooral weten!

Werken bij Beeld & Geluid Hilversum

Meer over dit bedrijf

Het kleurrijke gebouw van Beeld Geluid is een icoon op het Media Park. Je kunt ons kennen als hét Mediamuseum van Nederland of als een van de grootste media-archieven van de wereld! Beeld Geluid is een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren. Ons Mediamuseum is al een tijd gesloten vanwege een grote renovatie, maar goed nieuws: in februari 2023 opent het gloednieuwe interactieve Mediamuseum z’n deuren! Daarnaast is Beeld Geluid een multimediaal archief. In ons pand bewaren we de Nederlandse tv- en radio-historie, maar daarnaast nog veel meer! Denk aan video(games), geschreven pers, podcasts, gifjes of objecten uit de mediahistorie. Beeld Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld. Met de opening van het nieuwe Mediamuseum belooft 2023 een bijzonder feestelijk jaar te worden! Wil je daar onderdeel van worden? Solliciteer dan op een van onze stagevacatures! Ben jij op zoek naar een stage bij een van de leukste en meest diverse media-organisaties van Nederland en zit jouw specifieke stagevacature er niet tussen? We staan er altijd voor open om nieuw talent te ontmoeten via stage@beeldengeluid.nl

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280