Heb jij altijd al een kijkje willen nemen in de entertainmentindustrie? Dan moet je bij NVPI zijn! Wij zijn op zoek naar een stagiair voor onze communicatieafdeling vanaf september 2024. De exacte periode kan in overleg bepaald worden.

Als branchevereniging van de entertainmentindustrie vertegenwoordigt NVPI Nederlandse platenlabels en filmdistributeurs. Ook de Edisons, STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten), Film.nl en aanvragen voor gouden en platina platen vallen onder de koepel van NVPI. Tijdens je stage bij NVPI is geen dag hetzelfde en heb je de kans om aan allerlei leuke projecten mee te werken! NVPI is gevestigd in Amsterdam, op loopafstand van Station Amsterdam ArenA. Kijk voor meer informatie op www.nvpi.nl

Nils Colpaert, oud-stagiair: “Mijn stage bij NVPI heeft mij een geweldige basiskennis over platenlabels, publishers, auteursrechten en verdienmodellen binnen de muziekindustrie gegeven. Voor iedereen die verder wil komen binnen de muziek- of filmbranche zou ik een stage bij NVPI zeker aanraden!”

Emely van Schalkwijk, oud-stagiair: "Tijdens mijn stage bij NVPI heb ik veel geleerd over muziek, film en alles wat erachter zit. De taken zijn erg afwisselend; het ene moment ben je bezig met de bekendmaking van Edison-winnaars en het andere moment ben je een netwerkevent aan het organiseren! Buiten de werkzaamheden om heb ik tijdens mijn stage vaak de kans gekregen om mee te gaan naar evenementen en netwerkborrels."

Lees
hier de blog van oud-stagiair Ron Steltenpool over zijn stage bij NVPI.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Voor onze communicatieafdeling zijn we op zoek naar een stagiair die ons team kan ondersteunen bij de communicatie vanuit NVPI en de vele projecten die we uitvoeren binnen de muziek- en filmindustrie. Hierin is veel ruimte om focus te leggen op je eigen interesses; wil je iets met film doen of juist meer met muziek? Ben je goed met Photoshop, wil je meehelpen met netwerkevents of ben je juist meer geïnteresseerd in social media?

In overleg is er ontzettend veel mogelijk. Je rapporteert aan en werkt nauw samen met ons communicatieteam en werkt indien nodig ook samen met onze andere afdelingen.

Elke week is anders bij ons, maar tot de werkzaamheden van deze functie kunnen horen:

 • Meegaan naar netwerkevents voor muziek en film
 • Social media kanalen verbeteren
 • Meedenken over en het uitvoeren van communicatiestrategieën
 • Workshops en borrels voor platenlabels organiseren
 • Marktontwikkelingen onderzoeken en rapporteren
 • Ons goud/platina merk rebranden en bewaken
 • Meehelpen met productie van onze eigen events
 • En nog veel meer leuke activiteiten waar onze leden blij van worden!

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden een ontzettend leuke stage met veel afwisseling. Geen koffie halen en dagen gevuld met saaie klusjes dus! We werken gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor. Bij NVPI kun je veel leren op industriebreed niveau; Hoe werken streamingdiensten? Wat is auteursrecht? Wat doen verschillende film- en muziekbedrijven nou echt?  Wil jij stage lopen bij dé brancheorganisatie van de entertainmentindustrie? Stuur dan snel een e-mail met je C.V. en een korte motivatie!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Wij zijn op zoek naar iemand met:

 • HBO denk/werkniveau en een relevante communicatiestudie (of in de richting van muziek/film/entertainment)
 • Grote affiniteit met muziek en/of film en online media
 • Oog voor detail
 • Enthousiasme
 • (Basis)kennis van het Adobe pakket (Photoshop, InDesign, Premiere, Illustrator) is een pre.

Werken bij NVPI

Meer over dit bedrijf

NVPI is de branchevereniging van de entertainmentindustrie en vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse platenlabels en filmdistributeurs. NVPI heeft als doel het behartigen, verdedigen en versterken van de gemeenschappelijke belangen van de Nederlandse producenten, importeurs en exploitanten van muziek en film.

Ook de Edisons, STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten), Film.nl en aanvragen voor goud en platina platen vallen onder de koepel van NVPI.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280