Zou jij een nep-nieuwsbericht op Facebook herkennen? Gaan sommige vloggers te ver? En hoe zit het eigenlijk met jouw privacyinstellingen? Ben jij nieuwsgierig naar (digitale) media en hoe deze ons gedrag en de samenleving beïnvloeden? Ben jij een echte socialemedia-strateeg en verander jij je tone of voice in een handomdraai voor het bereiken van verschillende doelgroepen? Kom dan stagelopen op de webredactie van Netwerk Mediawijsheid en help mee aan het mediawijzer maken van Nederland!

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en heeft als missie om alle Nederlanders mediawijs te maken. Dat doen we o.a. door het organiseren van landelijke campagnes, events, onderzoeken en mediawijze projecten. Zo spelen jaarlijks meer dan 6000 klassen mee met onze interactieve game MediaMasters voor groep 7 en 8. En organiseren we in het voorjaar de Media Ukkie Dagen, over de mediaopvoeding van de allerkleinsten. Onze online communicatie is hierbij essentieel: met drie websites en bijbehorende sociale mediakanalen activeren en inspireren we om met kritisch en bewust mediagebruik aan de slag te gaan. Via sociale media bereikt Netwerk Mediawijsheid rechtstreeks meer dan 20.000 mensen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine en enthousiaste team. Je werkt mee op de webredactie en richt je volledig op het online informeren en activeren van onze doelgroepen, die uiteenlopen van jongeren en ouders tot aan ouderen en professionals. Je maakt en plant content voor de sociale mediakanalen die horen bij de websites Mediawijsheid.nl (algemene wegwijzer voor volwassenen), Mediawijzer.net (voor professionals) en HoeZoMediawijs.nl (voor kinderen/jongeren). Je volgt actuele thema’s en ontwikkelingen op gebied van mediawijsheid op de voet en bedenkt creatieve manieren om hierop in te spelen op sociale media.

Tijdens je stage staat het maken van een socialemedia-strategie centraal. Hierbij wordt eigen verantwoordelijkheid en initiatief verwacht. Je wordt begeleid door ervaren webredacteuren, met kennis van inclusief taalgebruik en socialemedia-strategie. Je leert online plannen te ontwikkelen, je creëert en selecteert content en hebt aan het einde van je stage kennis opgedaan over socialemedia-strategie, het schrijven voor verschillende doelgroepen én mediawijsheid.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit taken zoals:

 • Het plannen van socialemedia-content op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn
 • Beeldmateriaal en teksten verzamelen en bewerken voor op sociale media
 • Zelf ideeën voor nieuwe content inbrengen en uitwerken
 • Volgen van actualiteit en voorstellen doen om hierop aan te haken
 • Verdiepen in mediawijze thema’s en deze vertalen naar de doelgroepen
 • Opstellen van een socialemedia-strategie
 • Analyseren van statistieken en op basis daarvan verbeteringen voorstellen
 • Meedenken over online activaties rond campagnes en events
 • Meedenken over nieuwe nieuwsbrieven

Wat
BIEDEN WIJ?

Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en je stageperiode heeft een duur van minimaal 3 maanden.

Indien je niet beschikt over een studenten OV, dan is een reiskostenvergoeding ook bespreekbaar. Eerder starten is mogelijk.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zijn op zoek naar een online talent met veel creativiteit, taalgevoel en enthousiasme voor de rol van sociale media stagiair(e). We zoeken iemand met interesse in het onderwerp mediawijsheid en die goed aanvoelt wat de doelgroepen van Netwerk Mediawijsheid zoeken.

Herken jij jezelf in dit profiel?

 • Je volgt een relevante HBO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, journalistiek, nieuwe media, design of marketing
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op sociale media en nieuwe manieren om doelgroepen effectief te bereiken
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief
 • Je hebt basiskennis van beeldbewerking (Gimp, Photoshop e.d.)
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd
 • Je kunt zelfstandig goede teksten schrijven
 • Je denkt graag na over doelgroepen en hoe ze te bereiken

Wie is Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema | Mediastages

Belinda Gelsema | Mediastages

Adviseur Werving Talent 035 6466 280