RTL Nieuws is op zoek naar een social media stagiair, een echte online alleskunner die zich helemaal thuis voelt in de journalistiek.

Ken je de weg op TikTok, volg je vernieuwende accounts op Insta en ben je niet uit Clubhouse te slaan?

Ben jij altijd en overal online en keer jij dagelijks social media binnenstebuiten? Dan ben jij onze match made in heaven. Wij zijn namelijk op zoek naar een enthousiaste, hardwerkende stagiaire die het social team kan ondersteunen en inspireren. 

Social media stage

Voor onze belangrijkste online- en social platforms draai je volledig mee in het social en online team. Je hebt een eigen takenpakket waarvoor je verantwoordelijk bent, waaronder het bedenken en posten van content op onze social platformen, het modereren van reacties op die content en het maken van social analyses. Je werkt nauw samen met de online-, graphic- en beeldredacties en spart dagelijks met onze binnenland-, buitenland-  en videoredacteuren. Uiteraard word je hierin goed begeleid, maar eigen initiatief wordt erg gewaardeerd.

Voor RTL Nieuws help je mee met het uitwerken van de social strategie. Samen met het social team zorg je ervoor dat onze nieuwsverhalen zo veel mogelijk impact en kwalitatief bereik hebben. Je helpt mee met het verzorgen van de content op onze socials, maar kijkt ook mee naar platformen waar we volgens jou op moeten inzetten. Daarnaast help je ook dagelijks bij het beheren van de socialmediakanalen. Natuurlijk kijken we ook naar de vlakken waarin jij jezelf wilt ontwikkelen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

 • Je ondersteunt de social media managers bij het beheren en optimaliseren van de social kanalen
 • Je maakt met ons een moderatieplan en modereert zelf waar nodig de lezers- en kijkersreacties
 • Je creëert social content die aansluit bij de visie van RTL Nieuws
 • Je denkt actief mee met creatieve en effectieve social plannen

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Een fulltime stage van 40 uur van minimaal 5 maanden (het liefst langer) vanaf september 2021, waarin je veel leert over journalistiek en social media. Een eerdere of latere startdatum is, in overleg, wellicht mogelijk.
 • Je zal deels op onze redactie in Hilversum en deels thuis werken
 • Je krijgt een passende stagevergoeding (afhankelijk van je opleiding)

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Een relevante mbo- of hbo-opleiding of universitaire studie in de richting van journalistiek of online media
 • Zelf al heel wat uren op social media doorgebracht
 • Een actieve, leergierige houding en hebt geen problemen met (korte) deadlines 
 • Ervaring en interesse in het gebruik van social media zoals Facebook, Instagram en Pinterest en je wil er meer over leren
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal 
 • Bij voorkeur ook kennis van Photoshop (geen vereiste) 

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

De RTL Nieuwsgroep is het nieuws- en weerdomein van RTL. Het omvat drie zeer goed bezochte nieuwssites en -apps op het gebied van algemeen nieuws (RTL Nieuws), financieel, zakelijk en ondernemersnieuws (RTL Z) en tech- en gadgetnieuws (Bright). Met het weermerk van Nederland, Buienradar, bereikt de nieuwsgroep dagelijks een miljoenenpubliek. Het aantrekken van nieuwe bezoekers en het vasthouden en verdiepen van de relatie met onze bestaande bezoekers is een belangrijke pijler bij de realisatie van onze strategie.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280