Inspirerende en uitdagende (online) marketingstage in Utrecht

Wil jij als marketing stagiair ervaring opdoen? In onze uitgeverijen krijg je de kans jezelf te ontwikkelen tot een beginnend (online) marketeer. Onze ervaren professionals ondersteunen je graag in jouw ambitie. Of het nu gaat om online of offline communicatie, wij bieden ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan tijdens een inspirerende en uitdagende marketingstage in Utrecht.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Dit je kans om eens te kunnen meedraaien in de dynamiek van een uitgeverij. Binnen ons uitgeefcluster zal je als voorwaardig lid van het marketingteam worden gezien en we zorgen er samen voor dat onze boeken in alle verschijningsvormen (e-books, audiobooks en fysieke boeken) onder de aandacht komen door middel van online en offline campagnes en marketingplannen. Je krijgt een aantal eigen (online) marketingtaken die je zelfstandig mag uitvoeren onder supervisie van een marketeer.

Zie je onderweg leuke uitdagingen, dan krijg je bij ons de kans om die op te pakken en uit te voeren. Ook als je graag van ons inspiratie krijgt, helpen wij je om aan leuke projecten te beginnen of om ze voort te zetten. Daarnaast maken wij graag gebruik van jouw expertise die je tijdens je opleiding hebt opgedaan. Het hybride werken tijdens jouw stage maakt het werken afwisselend.

Op kantoor in Utrecht zijn de collega’s dichtbij en wanneer je thuis werkt zijn ze online goed bereikbaar. Vanaf augustus/september 2024 hebben wij stageplaatsen beschikbaar voor de duur van 5-6 maanden! Wat zijn jouw taken?

 • Ondersteunen van online (social media) en offline communicatie
 • Beheer en eindverantwoordelijkheid voor alle inkomende promotieaanvragen
 • Onderhouden van perscontacten en het versturen van persberichten
 • Meedenken en bijdragen aan lopende projecten en marketingplannen
 • Er is zeker ruimte voor eigen inbreng en initiatief

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Naast een aantrekkelijke positie in ons marketingteam krijg je € 400,- stagevergoeding per maand en een reiskostenvergoeding als je geen studenten OV hebt.
 • Als een van onze stagiairs krijg je niet alleen de kans om als volwaardig lid van de marketingafdeling werkzaam te zijn, je mag ook een toegevoegde waarde leveren tijdens de uitvoering van de marketingplannen.
 • Ook staan we altijd open voor jouw ideeën en input omtrent onze online en offline communicatie.
 • Je kunt echt de diepte ingaan om te ontdekken of de uitgeversbranche bij je past en je zodoende breed oriënteren voor vervolgstappen in jouw loopbaan.

Waar ga je stage lopen?

Binnen ons cluster hebben wij verschillende uitgeverijen van zowel fictie als non-fictie, en daarnaast hebben we nog een aantal online platforms. Deze imprints (merken) zijn o.a. KokBoekencentrum, Ten Have, Omniboek en Z&K. Wij zijn onderdeel van VBK media en gevestigd in Utrecht (Herculesplein 96). Onze organisatie is niet alleen veelzijdig en betrokken, je kunt ook veel leren en inzicht krijgen in de (online) communicatie van de uitgevers-, tijdschriften en boekenwereld.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Ben jij een echte teamspeler en functioneer je graag als een spin in het web?
 • Heb jij basiskennis van (online) marketing en wil je je graag verder ontwikkelen?
 • Begint je hart sneller te kloppen van boeken in al hun verschijningsvormen én beleef je veel plezier aan social media?
 • Goede taalbeheersing
 • Heb jij het lef om zelfstandig activiteiten en projecten te organiseren en ben jij een echte aanpakker?

Dan zou ik niet langer wachten met mailen, wij zoeken jou!

Werken bij VBK Media

Meer over dit bedrijf

VBK uitgevers is een groep sterke fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn we marktleider in de algemene boekenmarkt. VBK uitgevers maakt (e-)boeken in alles soorten en maten: (literaire) romans, (literaire) thrillers, kinderboeken, reisboeken, kookboeken, poëziebundels, stripboeken, woordenboeken, sportboeken, fantasyboeken, chicklits en boeken over o.a. politiek, cultuur, tuinieren, spiritualiteit, wonen en kunst. Daarnaast produceren we tijdschriften, apps en websites, en organiseren we evenementen en manifestaties.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280