Sta jij elke ochtend op met TikTok, volg jij Bella Poarch op de voet en ga je naar bed met de laatste Instagram features? Lees dan even verder…

Als Digital marketing stagiair maak je onderdeel uit van de afdeling Marketing en rapporteer je aan de Digital marketing manager. Je werkt nauw samen met o.a. de andere leden van het Marketing team, Brand Managers, Promo Managers en het Content & Creative team ter ondersteuning van het vlotte verloop van de marketingcampagnes op onze artiesten.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

  • Je bent helemaal mee met de Social Media platformen, onderzoekt en deelt virale trends met het team. Denk aan de nieuwste TikTok trends, challenges op YouTube, Instagram features en vloggers to watch uit België.
  • Je stelt wekelijks de TikTok charts samen waarin de Top Trending Warner Music tracks staan.
  • Je ondersteunt het team in de uitwerking en de rapportage van de Social Media campagnes (paid advertising). Hiervoor heb je een goede kennis van Facebook Ad Manager, Google Ads, YouTube- en Instagram Analytics. Basiskennis van TikTok Analytics is een pluspunt.
  • Je analyseert lange-termijn campagnes en interpreteert deze data om lange-termijn aanbevelingen te illustreren.
  • Je zet wekelijks nieuwsbrieven op waarin je een overzicht deelt van ongoing digitale marketing campagnes en tussentijdse resultaten.
  • Je bent mee verantwoordelijk voor de strategische opzet van de Social Media kanalen van enkele lokale artiesten. Hiervoor heb je in het verleden alreeds Social Media en strategieën opgezet. Kortom zijn zaken zoals kanaal keuzes (channel strategy), content strategy en de algoritmes van kanalen zoals Instagram niet onbekend.
  • Je werkt influencer campagnes uit en bent verantwoordelijk voor de day-to-day opvolging (opzoeken van influencers, uitschrijven van briefings, onderhandeling en rapportage).
  • Je ondersteunt het team mee in CRM-activiteiten: opzetten van Follow To Win campagnes en B2C newsletters.
  • Je neemt actief deel aan brainstorms en denkt creatief mee over content creaties en digitale marketing campagnes.
  • Creatie van Linkfire URLs

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden Een informele werksfeer binnen een creatief en getalenteerd team, met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Een stage waar muziek in zit!

Reageren? Herken jij jezelf in dit profiel, reageer dan op deze creatieve en uitdagende functie. Stuur je CV en motivatie zsm!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Wie ben jij?

Je volgt bij voorkeur een Digital Marketing opleiding. Je bent een proactief en creatief persoon, weet wat er dagelijks speelt op Social Media (Online Pop Culture). Daarnaast houd je van uitdagingen en innovatie. Deze functie vereist aandacht voor details en aantoonbare vaardigheden op het gebied van Paid Advertising, Analytics en Influencer Marketing. Je bent bij voorkeur de beide landstalen machtig (schriftelijk en mondeling).

Tot slot, ben je mega enthousiast om in de muzieksector te werken! Je kan minstens 3 maanden stage lopen en je kan dit fulltime of 4 dagen per week.

Werken bij Warner Music Benelux

Meer over dit bedrijf

Warner Music Benelux is een major platenmaatschappij gevestigd in een kantoorvilla in Hilversum. Vanuit hier werkt een jong en enthousiast team voor en met grote internationale en nationale artiesten zoals Ed Sheeran, Dua Lipa, Twenty One Pilots, Lizzo, Ruben Annink en Nick&Simon.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280