Ben jij kritisch over je privacy-instellingen? Maak jij je zorgen over Big Data? Ken jij alle ins en outs van sociale media en weet je deze in te zetten om je doelen te bereiken? Schuw je niet weg van deadlines en hard werken? En wil je werken in een klein en ambitieus team? Gebruik deze onzekere zomer om extra ervaring op te doen of je studievertraging door de coronacrisis weg te werken en kom stagelopen als communicatie/productie stagiair bij het Netwerk Mediawijsheid.

Netwerk Mediawijsheid is gevestigd in het kleurrijke pand van Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. We werken veel vanuit huis, maar we streven ernaar om tijdens je stageperiode 1 á 2 dagen in de week op kantoor te werken. "De Missie van Netwerk Mediawijsheid is 'Iedereen mediawijs'. Want Nederlanders die mediawijs zijn, kunnen zich gemakkelijker en zekerder bewegen in een samenleving waarin (online) media een steeds grotere rol spelen." Dit doen we door het organiseren van landelijke communicatiecampagnes zoals de Media Ukkie Dagen en de Week van de Mediawijsheid, onderzoeken, events en educatieve projecten, zoals de interactieve serious game MediaMasters voor groep 7 en 8 of de quiz Mediamatties voor ouders en kinderen.

Mine (oud-stagiair en student Creative Business Hogeschool Utrecht) - Ik heb me tijdens deze stage ontwikkeld met behulp van mijn team. De afgelopen zes maanden heb ik veel vaardigheden geleerd en verbeterd, zoals timemanagement, hoe je werkt in cms systemen, basis HTML coderen en communiceren op bedrijfsniveau bijvoorbeeld. Deze stage heeft me geholpen om te begrijpen wat ik in de toekomst wil doen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens deze stage werk je volwaardig mee en ondersteun je het team van Netwerk Mediawijsheid op het gebied van communicatie en productie bij de dagelijkse gang van zaken en rondom campagnes en evenementen. De zomer staat bij ons in het teken van het opstarten van de campagnes in het najaar. De campagnes waar je een bijdrage aan gaat leveren, zijn:

 • Week van de Mediawijsheid (campagneweek gericht op algemeen publiek), 5 t/m 12 november
 • MediaMasters (educatieve game voor groep 7 en 8), 4 t/m 12 november
 • Diverse expert- en netwerksessies in samenwerking met het netwerk

Taakomschrijving:

 • Communicatie ondersteuning, zoals: het schrijven en versturen van uitnodigingen en mailings;
 • het schrijven van teksten voor de website;
 • meedenken in de ontwikkeling van campagnemateriaal;
 • uitwerken van verschillend campagnemateriaal en het uitzoeken van externe communicatie kanalen en mogelijkheden. Productionele voorbereiding en uitvoering, bijvoorbeeld: het opzetten van draaiboeken; een (content)planning maken;
 • registratieproces tijdens evenementen.

Wat
BIEDEN WIJ?

Verder krijg je de ruimte om in overleg jezelf verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je ontvangt tevens een maandelijkse stagevergoeding.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Gerelateerde mbo, hbo of wo opleiding (zoals Media, Informatie en Communicatie, Communicatie of vergelijkbaar)
 • Affiniteit met het onderwerp mediawijsheid/mediaopvoeding
 • Goed ontwikkelde vaardigheden op het gebied van mondeling en schriftelijke communicatie
 • Veelzijdig en een goed gevoel voor de combinatie tekst en beeld
 • Heeft oog voor detail: is accuraat en punctueel
 • Kan zelfstandig werken en neemt initiatief
 • Kennis van Adobe Creative Suite applicaties is een pré

Kijk op www.mediawijzer.net & www.beeldengeluid.nl voor meer informatie. We streven naar een zo groot mogelijke toegankelijkheid om bij het programmateam van Netwerk Mediawijsheid te komen werken. We behandelen alle sollicitaties gelijk, ongeacht leeftijd, beperking, culturele achtergrond, genderidentiteit of geslachtsuitdrukking, religie of overtuiging, seksuele geaardheid of enig ander gelijkheidskenmerk.

Werken bij Beeld en Geluid

Meer over dit bedrijf

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld. Vanaf maandag 26 oktober 2020 zijn de deuren van ons museum gesloten voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum! Dit museum opent najaar 2022. Gelukkig kun je tot die tijd ook vanuit huis genieten van onze collectie en verhalen. Bekijk https://beeldengeluid.nl/beeld-en-geluid-bij-je-thuis

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280