Video stagiair bij het online platform VPRO Tegenlicht Heb jij gevoel voor beeld? Kun jij video’s monteren, en heb je gevoel voor hoe je online videoverhalen van VPRO Tegenlicht het beste kunt maken, én wegzetten via sociale kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Heb je affiniteit met de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Lees dan gauw verder!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven video stagiair met video- en digitale skills. Je ondersteunt de online redactie bij het editen van korte video’s en het maximaal inzetten van sociale media om onze verhalen door zoveel mogelijk mensen te laten bekijken.

Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kunt leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën. Je leert verhalen maken in videovorm. Wat werkt en wat werkt niet? Hoe wek je interesse? Hoe houd je de aandacht vast? Wat communiceer je met welke beelden?

Ons platform bestaat uit een maandelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, veel korte videoverhalen op diverse sociale media, artikelen, een maandelijkse podcast, nieuwsbrieven en meet-ups die worden georganiseerd door het hele land. Interesse? Solliciteer bij Tara Vierbergen, team lead online.

Stuur een korte motivatie (max 200 woorden). Als je die hebt, stuur ook een of twee korte gemonteerde video’s van je eigen hand waar je trots op bent, en licht deze kort toe.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een energieke, leergierige, video stagiair met video- en digitale skills, een brede maatschappelijke ontwikkeling en interesse voor (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en sociologie.

De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie.

  • je staat ingeschreven bij een MBO, HBO- of WO-opleiding, (en hebt een studenten-OV)
  • je kunt (basaal) editen (met Première Pro) en wil leren wat online werkt
  • je volgt ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën 
  • je hebt een passie voor video
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast
  • je bent van 2 september 2024 tot en met 31 januari 2025 36 uur per week beschikbaar
  •  je hebt gevoel voor social media en wil daar meer over leren 
  •  je vindt het leuk om je digitale vaardigheden (op het gebied van creatieve media) verder te ontwikkelen

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280