Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar wat het politiewerk zoal inhoudt? Ben je creatief, enthousiast, kan je zelfstandig filmen en heeft Adobe Première geen geheimen voor jou? Dan is deze stage zéker iets voor jou.

Je komt te werken bij de dienst Communicatie. Deze dienst is het creatieve hart van de politieorganisatie, want hier zijn heel veel makers werkzaam. Van illustratoren tot animatoren, van redacteuren tot videomakers.

Het social media team is een jong team die geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Content kan immers ad hoc ontstaan. Dat betekent dat we met z’n allen onze schouders eronder zetten en de klus klaren. Natuurlijk hebben we ook planbare content, zoals onze videoformat Vragenvuur. Ook produceren we onze eigen YouTube-series, zoals Basisteam Leijdal. Je stagebegeleider is 1 van onze videomakers. Met uitzondering van de snuffelstagiairs (stages tot één week), ondergaan alle stagiairs een betrouwbaarheid- en geschiktheidsonderzoek (BGO).

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens je stage help je met het bedenken, maken en verbeteren van onze content op YouTube, Instagram en Facebook. Je werkt hierbij nauw samen met een ervaren team van grafisch ontwerpers, videomakers, redacteuren en motion designers. We bieden een afwisselende stage met professionele, persoonlijke begeleiding. Daarnaast krijg je een exclusief kijkje in de keuken van het werken bij de politie.


De werkzaamheden bestaan uit de volgende taken:  • Je filmt en monteert onder begeleiding van een van onze videomakers video-items voor onze landelijke accounts op YouTube, Facebook en Instagram;

  • Je denkt mee over nieuwe (video)mogelijkheden voor onze social kanalen (bijvoorbeeld YouTube shorts);

  • Je zorgt voor (technische) ondersteuning tijdens draaidagen;

  • Je zorgt voor (technische) ondersteuning in de montage. Je bent op de hoogte van de nieuwste technieken en trends op videogebied;

  • Af en toe draai je een dienst mee met collega’s op straat om politiewerk te leren kennen.

Wat
BIEDEN WIJ?

Interesse? Upload je motivatie, cv en je portfolio z.s.m. De startdatum van de stage is september en duurt vijf of zes maanden (in afspraak met jou).

Let op: we stellen het op prijs als je motivatie in videovorm is, maar is natuurlijk geen must.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt een HBO opleiding in de richting van communicatie of media;
  • Je hebt ervaring met Adobe Première; 
  • Je hebt ervaring met filmen; Kun je ook animeren? Dan passen we die skills zeker toe.
  • Rijbewijs is een pré

 

 

 

Werken bij Politie Nederland

Meer over dit bedrijf

Wij zijn de politie Behalve overál, zijn we iederéén. Van theoretisch tot praktisch opgeleid, van jong tot oud, creatief tot precies, spontaan tot bedachtzaam. Van generalist tot specialist, blond, zwart, bruin tot rood, hetero of homo, cultureel zo divers als Nederland divers is. Zo herkennen we de straattaal van de jeugd op de hoek. Weten we wat er online speelt. Kennen we de worstelingen van minderheden. En snappen we de problemen en kansen in ons land en onze buurt. Met uitzondering van de snuffelstagiairs (stages tot één week) ondergaan alle stagiairs een betrouwbaarheid- en geschiktheidonderzoek (BGO).

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280