Bij Beeld en Geluid in Hilversum begeef je je in het hart van de Nederlandse media. Met ons museum voor mediacultuur en het media-archief zijn wij de grootste van ons soort in Europa. Wij beheren het Nederlandse media-erfgoed en maken onze unieke collectie toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

De afdeling ‘Verhalen’ is de stuwende kracht achter de inhoudelijke producten en diensten van Beeld en Geluid. We ontwikkelen en produceren tentoonstellingen en festivals, (familie)programmering en workshops voor docenten en leerlingen, seminars en college-bijeenkomsten, en online blogs en verhalen. Als stagiair werk je mee aan (een deel van) deze activiteiten.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair werk je op de afdeling ‘Verhalen’ van Beeld en Geluid. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de publieksprogrammering, zoals tentoonstellingen, jeugdprogrammering, culturele programmering, evenementen, seminars en college-bijeenkomsten. Tijdens de stage assisteer je de projectleiders en specialisten bij het produceren van activiteiten en events.

Jouw taken omvatten onder meer:

 • Je bent mede verantwoordelijke voor redactie, productie, research en ontwikkeling voor het museum, publieksevenementen en speciale events
 • Je denkt actief mee over vorm en inhoud (zoals onderwerpen, invalshoeken en gasten) van de activiteiten
 • Je produceert en realiseert de activiteiten
 • Je coördineert de uitvoering van de events en programma’s.
 • Je maakt planningen en draaiboeken
 • Je informeert de floormanagers en publieksbegeleiders over de activiteiten
 • Je doet research in onze beeld en geluid collectie, maakt selecties, compilaties en produceert video’s
 • Je schrijft waar nodig enthousiasmerende teksten bij activiteiten ten behoeve van (online) publiciteit en voorziet ze van visuele content

Wat
BIEDEN WIJ?

Een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Onder begeleiding van team Verhalen doe je ervaring op in organiseren, coördineren en ontwikkelen waarbij je ondertussen leert over mediahistorie, mediacultuur en mediawijsheid.

Wanneer: vanaf januari 2022 voor minimaal 5 maanden. De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto bij fulltime stage (40 uur)

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je vindt het leuk in een team te werken
 • Je zit boordevol ideeën en weet deze om te zetten naar concrete plannen
 • Je kunt organiseren en snel schakelen
 • Je bent flexibel (Activiteiten vinden ook ’s avonds en in het weekend plaats)
 • Je kan zelfstandig werken, neemt initiatief en bent servicegericht
 • Ervaring met AV vormgeven en monteren is een pré
 • Je houdt ervan om research te doen
 • Je hebt affiniteit met de geschiedenis en toekomst van de media 
 • Je volgt een studie op hbo/wo niveau in de richting media

Werken bij Beeld en Geluid

Meer over dit bedrijf

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld. In het najaar van 2022 opent ons nieuwe interactieve mediamuseum. Zie jij een stage in dit feestelijke jaar van de opening wel zitten en wil jij je steentje bijdragen aan ons nieuwe interactieve mediamuseum? Solliciteer dan snel op een van onze stagevacatures! Bekijk https://beeldengeluid.nl/beeld-en-geluid-bij-je-thuis

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280