De verschillen tussen de visie en verwachtingen over opvoeden van vaders en moeders lijken -zeker in Nederland- groter dan je zou verwachten in de moderne 21e eeuw. Sommige onderzoekers zien de oorzaken hiervan in de evolutionaire rollen van vrouwen en mannen, andere onderzoekers juist in de culturele rolpatronen die vrouwen en mannen kiezen na de geboorte van hun kind.

Duidelijk lijkt wel dat mannen ánders opvoeden dan vrouwen. Mannen en vrouwen lijken ook andere dingen te (willen) doen met hun kinderen. Het leek ons interessant om een onderzoek te doen naar de verschillen tussen wat vaders en wat moeders leuk vinden om met hun kinderen te doen? Wat doen ze graag met hun kinderen? Hoe denken ze over opvoeden? Zijn de ouders zelf hiervan van bewust? Hoe denken ze zelf over deze patronen?

Hiervoor zoekt Paul de Bont Producties een actieve gemotiveerde student met gevoel voor stijl en humor. Het onderzoek moet wel wetenschappelijk verantwoord zijn, niet een kwalitatief interviewtje hier en daar.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

  • Onderzoek naar verschillen tussen hoe mannen en vrouwen denken over opvoeden

Wat
BIEDEN WIJ?

Het eindresultaat zou naast het onderzoeksverslag ook een toegankelijke conclusie moeten zijn, met o.a. twee lijstjes, wat vinden vaders leuk en wat vinden moeders leuk. Je bent helemaal vrij om het stageonderzoek zelf in te vullen.

Door Corona zal je het ook zelfstandig moeten uitvoeren. Maar Paul de Bont is een betrokken partner die ook kan bijdragen aan het onderzoek. Het is mogelijk dat het boek uiteindelijk ook tot een Tv-programma leidt.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • (wetenschappelijk) Onderzoeker / researcher

Wie is Paul de Bont Producties

Paul de Bont Producties in Hilversum is een klein creatief bedrijf actief in: • Programmaontwikkeling en produceren creatieve documentaires voor bijv. NCRV NTR etc. (www.pauldebontproducties.nl) • Organiseren Joint Promotions voor grote speelfilms (www.filmacties.nl)

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280