Bij Beeld Geluid in Hilversum begeef je je in het hart van de Nederlandse media. Met ons media-archief en museum zijn wij de grootste van ons soort in Europa. Wij beheren het Nederlandse media-erfgoed en maken onze unieke collectie toegankelijk voor mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. De afdeling 'Vereeuwigen' is het kloppend hart van Beeld Geluid.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiaire werk je op de afdeling ‘Vereeuwigen’. Deze afdeling houdt zich bezig met de verwerking van al het materiaal dat het archief binnenkomt: digitaal en analoog in allerlei vormen en maten. Processen rond inventarisatie, selectie, beschrijving, digitalisering, beheer en beschikbaarstelling spelen daarbij een grote rol. Tijdens de stage ga je aan de slag met de unieke fotocollectie van Beeld Geluid met meer dan 3,5 miljoen foto’s over de mediageschiedenis. Jouw taken omvatten:

 • Het in kaart brengen van de verschillende deelcollecties en onderwerpen van de fotocollectie.
 • Het in kaart brengen op welke wijze de collectie nu geregistreerd staat
 • Een onderzoek en advies over hoe we deze collectie het beste kunnen bewaren.
 • Het toetsen van de fotocollectie op het collectie- en acquisitiebeleid
 • Een advies over het acquisitie- en collectiebeleid mbt foto’s op basis van je toetsing

Wat
BIEDEN WIJ?

Een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Onder begeleiding van team archief- en collectiespecialisten doe je ervaring op in archivering, onderzoeken en organiseren waarbij je ondertussen leert over mediahistorie. Beeld Geluid is een stagebedrijf waar veel stagiaires een plek vinden, vaak wordt er onderling door de stagiairs samengewerkt. Je krijgt veel ruimte om collega’s te spreken en te onderzoeken wat je interesseert.

 • Opleiding: Staat je opleiding er niet tussen, maar heb je wel interesse en voldoe je aan de rest van het profiel, neem dan contact met ons op.
 • Wanneer: vanaf september, minimaal 5 maanden.
 • De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto per maand, bij fulltime stage (40 uur).
 • Minimaal 32 uur per week.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je bent een derde of vierdejaars student met een opleiding die zich richt op één van deze gebieden: media, erfgoed, archivistiek.
 • Je hebt oog voor detail en gaat gestructureerd te werk
 • Je kunt zelfstandig werken en je neemt initiatief
 • Je hebt de kennis en vaardigheden om een onderzoek op te zetten en uit te voeren
 • Je hebt de kennis en vaardigheden om een adviesrapport op te leveren

Werken bij Beeld & Geluid Hilversum

Meer over dit bedrijf

Het kleurrijke gebouw van Beeld Geluid is een icoon op het Media Park. Je kunt ons kennen als hét Mediamuseum van Nederland of als een van de grootste media-archieven van de wereld! Beeld Geluid is een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren. Daarnaast is Beeld Geluid een multimediaal archief. In ons pand bewaren we de Nederlandse tv- en radio-historie, maar daarnaast nog veel meer! Denk aan video(games), geschreven pers, podcasts, gifjes of objecten uit de mediahistorie. Beeld Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven.

Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld. Met de heropening van het Mediamuseum is er weer volop activiteit in het kleurrijke gebouw van Beeld Geluid! Wil je daar onderdeel van worden? Solliciteer dan op een van onze stagevacatures! Ben jij op zoek naar een stage bij een van de leukste en meest diverse media-organisaties van Nederland en zit jouw specifieke stagevacature er niet tussen? We staan er altijd voor open om nieuw talent te ontmoeten via stage@beeldengeluid.nl

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Ilse Rood

Ilse Rood

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 281