Kom per februari stage lopen als contentmanager bij DPG Entertainment! Wil jij graag werken in de media, en vind jij video, podcasts en puzzels fantastisch? Tijdens deze stage houd jij je bezig met het optimaliseren en aanleveren van deze content aan heel veel merken van DPG Media: van het AD tot Libelle tot Autoweek. Jij denkt na over hoe onze content een zo groot mogelijk publiek kan bereiken.

Wij zijn DPG Entertainment. De afdeling van DPG die zich binnen een kranten- en tijdschriftenbedrijf bezighoudt met alles wat niet geschreven is. Hier zijn we bezig met video’s, podcasts en puzzels en games. Binnen de geschreven journalistiek wordt het steeds belangrijker dat je naast artikelen ook iets anders aan je abonnees kan aanbieden. Met dat vraagstuk houden wij ons hier bezig.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Per februari 2023 zijn wij op zoek naar een stagiair die voor minstens 6 maanden 32/36 uur onze afdeling komt ondersteunen. Tijdens jouw stagetijd bij de afdeling Content Management van DPG Entertainment zorg jij dat alle content goed, volledig en op tijd wordt aangeleverd bij de redacties van het AD, NU.nl, De Volkskrant, Trouw en Parool. Ook de tijdschriften kunnen niet zonder jou. Dus je werkt ook samen met onder andere Libelle, Autoweek en Margriet.

Andere taken zijn:

 • Je denkt mee over hoe we onze producten
 • video, podcasts en puzzels
 • het beste onder de aandacht kunnen brengen op social media.
 • Je helpt mee met het onderhoud van onze eigen video-omgeving ad.nl/play en doet suggesties over hoe we deze omgeving (en de traffic er naar toe) beter kunnen inrichten voor de lezers van het AD en de regionale kranten.
 • Je krijgt een kijkje in de keuken bij krantenredacties en bij marketing en PR.
 • Je bent een aanspreekpunt voor redacties en een vraagbaak voor de gebruikers van onze producten.

Wat
BIEDEN WIJ?

Tijdens een stage bij onze afdeling leer jij van de beste Contentmanagers hoe, waarom en waar jij content- podcasts, video’s en puzzels - het beste kunt aanbieden aan de doelgroep.

De uitdaging zit ‘m in nadenken waar de doelgroep van jouw krant of tijdschrift op aan zal slaan. Waar hebben zij behoefte aan, naast het lezen van de krant of het tijdschrift? Uiteraard een stagevergoeding. Persoonlijke begeleiding. Een werkplek bij het grootste mediabedrijf van Nederland. Gezelligheid en een borrel na een dag hard werken. Een leuke groep jonge collega’s.

Ben jij de stagiair die we zoeken? Stuur ons dan een motivatiebrief met je cv, waarin je ons laat weten waarom deze stage perfect bij jou past. Wie weet nemen we dan gauw contact met je op. Je kan je documenten aanleveren via de knop solliciteren. We horen graag van je!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding, in de richting van journalistiek, media of communicatie.
 • Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail.
 • Je hebt affiniteit met social media.
 • Je kan je goed inleven in alle verschillende doelgroepen die we bedienen.
 • Je toont ‘ownership’ en durft verantwoordelijkheid te dragen.
 • Basiskennis van Adobe Photoshop en Premiére is een pré.

Werken bij DPG Media B.V.

Meer over dit bedrijf

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280