wat
GA JE DOEN

Voor het AT5 Nieuws werken cameramensen die met een verslaggever op pad gaan om items te halen.

Tijdens deze stage loop je eerst mee met een ervaren cameraman van het AT5 Nieuws en ondersteun je hem/haar waar nodig. Hierbij word je ingewerkt op het draaien van nieuwsitems. Later ga je zelfstandig als cameraman voor het nieuws op pad, meestal samen met een verslaggever. Incidenteel word je als cameraman of assistent ook ingezet bij andere programma's.

Wat
BIEDEN WIJ?

In deze stage kun je snel enorm veel leren. Je doet veel ervaring op omdat je al snel zelf gaat draaien. Je krijgt de kans om "meters te maken"; gemiddeld 1 à 2 reportages per dag. Je leert om goed te werken en ook snel. Alle keuzes die je als cameraman maakt: camerapositie, kader, compositie, diepte, lichtval, noem maar op; je moet ze vaak maken en daardoor wordt je beter en sneller. Je leert de nieuwsverhalen in duidelijke en mooie beelden te vertellen.

Daarom is deze stage een goede basis voor elke cameraman, ook als je eigenlijk andere ambities hebt dan reportages draaien. We doen veel live. Dat is teamwork en daardoor erg leuk. Het is uitdagend om gedurende langere tijd goed, doeltreffend en afwisselend camerawerk te leveren. Je hebt maar één kans om het goed te doen als je live bent.

Heb jij genoeg lef daarvoor? Kijk hier naar de ervaringen van twee oud-stagiairs bij AT5 Nieuws: https://www.at5.nl/camerastage

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je doet een camera vakopleiding op MBO niveau en je hebt al wat ervaring als cameraman
  • Je bent communicatief en gemotiveerd
  • Je hebt affiniteit met nieuws en media en je hebt een zelfstandige en accurate werkhouding
  • Je werkt prettig in teamverband en je durft initiatief te nemen als dat nodig is
  • Je beschikt over een rijbewijs B (verplicht)
  • Het is een pré als je Amsterdam goed kent

Werken bij AT5

Meer over dit bedrijf

Amsterdam is de mooiste stad van Nederland. We barsten van de culturen, nationaliteiten, talenten en ideeën. Van het ondernemend, lerend en creatief vermogen. Van de handel, horeca, historie, bijzondere plekken, gebeurtenissen en evenementen. Van die enorme rijkdom maken we je graag deelgenoot. Volg ons 24/7 via at5.nl, onze app, social kanalen (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram) en tv. Wij informeren, inspireren en verbinden. AT5 is met SALTO, FunX en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA), en werkt samen met mediapartner NH Media.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280