Heb je affiniteit met interieur? Kijk je graag woonprogramma's van RTL zoals Kopen Zonder Kijken, Eigen Huis en Tuin Lekker Leven of De Moeite Waard?! En vind je het leuk om videocontent maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als online video redactie stagiair ga je aan de slag met het bedenken en maken van videocontent voor het RTL Wonen platform. Je houdt je dagelijks bezig met alle woonprogramma’s van RTL. En werkt nauw samen met tv-redacties die daarbij horen. Denk aan 'Kopen zonder Kijken', 'De Moeite Waard?!', 'Eigen Huis en Tuin Lekker Leven' en alles wat nog komen gaat.

Samen met de videoredacteur van RTL Wonen maak je creatieve plannen, zoals het bedenken van formats en losstaande video’s. Vervolgens ga je met diegene op pad naar diverse locaties om videocontent te maken. Als online video redactie stagiair is het daarom een pré als je ervaring hebt met filmen en in het editen in Première Pro. Wanneer de productie af is, schrijf je er een passend artikel bij, maak je een teasende video-story voor op Instagram en Facebook en zorg je er samen met de redacteur voor dat alles tip top in orde is. Verder werken we ongeveer twee dagen op kantoor en drie dagen vanuit huis. Mits er draaidagen gepland staan. Dan kunnen de dagen weleens wisselen.

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Een leuke, interessante en leerzame stage bij Europa’s grootste tv, radio- en productiebedrijf; RTL.
 • Je werkt voor de leukste woonprogramma’s van de Nederlandse televisie met een enorme fanbase, zowel online als offline.
 • Een breed netwerk vanwege alle draaidagen in samenwerking met verschillende productiehuizen.
 • 400 euro stagevergoeding per maand
 • Veel gezelligheid en een fijne werksfeer op de vloer

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je zit in het derde of vierde leerjaar van een gerelateerde mbo-, hbo- of wo opleiding (bijv. journalistiek, creative business of een andere media gerelateerde studie) 
 • Je hebt ervaring met editen in Premiere Pro
 • Je schrijft foutloos Nederlands mét een vlotte pen
 • Je bent een echte een beelddenker 
 • Je weet alles van verschillende sociale media: met name Facebook, Instagram en Tiktok 
 • Je woont in de buurt van Hilversum óf vindt het niet erg om een stukje te reizen naar kantoor 
 • Je bent in bezit van rijbewijs B

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, Buienradar en op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. 

Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280