Bij MuseumTV werken we elke dag op een innovatieve manier aan het in beeld brengen van tentoonstellingen en collecties van musea in heel Nederland.

www.museumtv.nl is dé plek waar consumenten via video’s hun informatie over tentoonstellingen kunnen vinden. Van The Eye filmmuseum, het Van Gogh tot het Marinemuseum en het Louwman Automobiel Museum. Daarnaast werken we samen met onder meer KPN, Ziggo en diverse omroepen aan verschillende projecten en formats.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

We zoeken een enthousiaste, zelfstandige, sociale, hands-on HBO of WO stagiair die ons platform komt versterken door het produceren en monteren van online video- content. Je helpt hierbij mee met de producties van de MuseumTV video’s met professionele crew en regisseurs, maar zal ook zelf content monteren voor bijvoorbeeld social media.

Wat
BIEDEN WIJ?

De meest culturele creatie stage van Nederland! De stagevergoeding bedraagt € 200,- per maand op basis van 32 uur per week. Op woensdagen en in het weekend ben je vrij.

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum en wordt onder andere gesteund door Het Mondriaanfonds, het VSB Fonds en het Prins Bernhard Fonds. Ons kantoor bevindt zich in Haarlem, aan het Centraal Station en is bijzonder makkelijk te bereiken met het OV.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Ervaring met camerawerk is een plus, maar het is vooral belangrijk dat je zelfstandig wil leren produceren en kan editen met Premiere Pro en om kan gaan met Photoshop. En natuurlijk een creative en culturele mindset hebt om opvallende en leuke dingen te creëren!

De stageperiode start begin september en je bent (in overleg) beschikbaar voor een periode van 700 uur. Herken jij jezelf in dit profiel?

  • Zelfstandig en initiatiefrijk 
  • Enthousiast en creatief
  • Affiniteit met social media en de culturele sector
  • Ervaring met editen in Final Cut of Premiere Pro en Photoshop
  • WO of HBO-niveau in 3e of 4e jaar
  • In bezit van OV-jaarkaart en laptop met een montageprogramma

Werken bij Museum TV

Meer over dit bedrijf

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen u wat er achter de schermen van uw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven u een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstelling. Zie voor meer informatie onze website

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280