Papierwerk voorafgaand aan je stage

Zodra het stagebedrijf je bij Mediastages aanmeldt, nemen we contact met je op om alles voor je te regelen. Je ontvangt een mail met het verzoek om op onze site in te loggen en aanvullende informatie in te vullen. Zodra dit gebeurd is, mailen we je een stagecontract. Stuur dit contract volledig ondertekend terug (via mail of post) samen met een kopie van een geldig identiteitsbewijs, een bewijs van inschrijving van je opleiding en een loonbelastingformulier. Hieronder vind je meer uitleg over de documenten die je moet opsturen.

LET OP: We kunnen je stagevergoeding alleen uitbetalen als we voor de 15e van de maand in het bezit zijn van het contract, een kopie van je identiteitsbewijs, een bewijs van inschrijving van je opleiding en een loonbelastingsformulier. Mediastages stuurt jou een ontvangstbevestiging als alle papieren binnen zijn. Heb je deze niet binnen een paar dagen ontvangen neem dan contact met ons op.

Contract

Het contract van Mediastages wordt namens het stagebedrijf afgesloten. Meer informatie over de inhoud van je contract vind je onder het kopje ‘Contract en Werkafspraken’.

Kopie identiteitsbewijs

Onder een geldig identiteitsbewijs verstaan we een paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument. Een rijbewijs wordt niet geaccepteerd als identiteitsbewijs. In het geval van een ID kaart, kopieer dan zowel de voorzijde als de achterzijde.

Bewijs van Inschrijving van onderwijsinstelling

Voor je aan je stage begint ben je verplicht om een bewijs van inschrijving van een erkende opleiding naar ons toe te sturen. Op dit document moet duidelijk te zien zijn dat je in het betreffende schooljaar staat ingeschreven bij een opleiding. Voorbeelden van een bewijs van inschrijving zijn een collegekaart met jaaraanduiding, een bewijs van inschrijving of printscreen Studielink waarop linksboven je naam staat met daaronder opleidingen met jaartallen.

Loonbelastingformulier

De stagevergoeding die in je contract staat vermeld, is je bruto vergoeding.
Welk netto bedrag er elke maand op je rekening wordt gestort, is afhankelijk van wat je invult op het loonbelastingsformulier. Door middel van dit formulier bepaal je of je bij een werkgever loonheffingskorting wilt toepassen.

Als je op het formulier ‘Ja’ invult, dan betekent dit dat er geen loonbelasting en premies worden ingehouden op je stagevergoeding. Je kunt deze korting echter maar bij één werkgever toepassen. Het is verstandig om deze korting toe te passen bij het bedrijf waarbij je het meeste verdient.

Als je op het loonbelastingformulier ‘nee’ invult, dan worden er wel premies en loonbelasting op je bruto vergoeding ingehouden. Je doet dit als je bij een andere (bij)baan per maand meer verdient dan je stagevergoeding. In de meeste gevallen kan je het bedrag dat is ingehouden later terugvragen bij de Belastingdienst.

Solliciteren op een stage

Reageren op vacature

Sollicitatietips

Nadat je gereageerd hebt

Je mag op gesprek

 

Tijdens de stage

Papierwerk voorafgaand aan je stage

Contracten en werkafspraken

De Kleine Lettertjes

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################