Je mag op gesprek

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden! Verdiep je zo veel mogelijk in de organisatie en de afdeling waar je terecht komt. Zorg verder dat je op de hoogte bent van de functieomschrijving. Met andere woorden, wat verwachten ze van je? Tijdens het gesprek wordt er vooral gelet op je motivatie en sociale vaardigheden. Veel voorkomende vragen zijn:

  • Wat vind je van het bedrijf/programma?
  • Waarom past deze stage bij jou?
  • Wat zijn je sterke eigenschappen?
  • Waarom moeten we jou aannemen als stagiair?
  • Welk onderwerp zou je zelf aandragen voor een uitzending?

Het stagebedrijf heeft tijdens het gesprek veel vragen, maar jij waarschijnlijk ook! Zet van te voren goed op een rijtje wat je wilt weten. Vraag om helderheid over je werkzaamheden, de begeleiding vanuit het stagebedrijf, je werktijden, je stagevergoeding en eventuele extra onkosten zoals reiskostenvergoeding. Als je aan het einde van het gesprek nog twijfels hebt, dan kun je altijd vragen om een dag bedenktijd.

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################