FAQ - TIJDENS JE STAGE

Vragen voor tijdens de stageperiode

 • Kan ik de loonheffingskorting later laten omzetten?

  Ja dat kan. Wij kunnen het per de 1e van de maand omzetten. Je moet hiervoor een nieuw loonbelastingsformulier invullen. Ontvangen wij het formulier tussen de 1e en de 20e van de maand, dan kunnen wij de korting omzetten vanaf de 1evan diezelfde maand. (bv: wij ontvangen het formulier op 5 oktober, dan kunnen wij het per 1 oktober omzetten). Ontvangen wij het formulier na de 20e van de maand, dan kunnen wij het omzetten per de 1e van de volgende maand (bv: wij ontvangen het formulier op 25 oktober, dan kunnen wij het pas omzetten per 1 november).

 • Wanneer krijg ik mijn stagevergoeding uitbetaald?

  Als alle papier in orde zijn ontvang je de stagevergoeding op of rond de laatste dag van de maand.

 • De werkzaamheden sluiten eigenlijk helemaal niet aan bij mijn leerdoelen. Wat moet ik doen?

  Maak het bespreekbaar bij je stagebegeleider. Pak je leerdoelen er weer bij en probeer samen te overleggen hoe je je werkzaamheden kunt aanpassen zodat ze beter aansluiten bij je leerdoelen. Overleg daarnaast ook met je opleiding.

 • Ik werk veel meer uur dan vooraf is afgesproken. Wat moet ik doen?

  Het werk dat gedaan moet worden is niet altijd  klaar om 17.00 uur. Dit komt veel voor bij bedrijven in de mediasector. Tijdens je stage leer je hier dan ook al mee omgaan. Als je veel overuren maakt kan je bespreken of je deze op een later tijdstip mag compenseren. Let op dat dit in de mediasector niet altijd het geval is. Je kunt dit bespreken met je stagebegeleider en met je opleiding.

 • Ik heb minder stagevergoeding gekregen dan was afgesproken hoe kan dat?

  Het kan zijn dat je minder stagevergoeding hebt ontvangen omdat er een deel naar de Belastingdienst gaat (als je je loonheffingskorting op 'nee' hebt staan). Een andere optie is dat je niet alle dagen van de maand hebt gewerkt. 

  Zijn beide gevallen niet van toepassing, laat het ons dan even weten!

 • Krijg ik een loonstrook?

  Je ontvangt een loonstrook van ons via je mail. Heb je de loonstrook niet ontvangen? Kijk voor de zekerheid of de mail niet in je spambox terecht is gekomen. Heb je hem niet gekregen? Dan kun je hem bij ons opvragen.

 • Het gaat supergoed en ik wil eigenlijk langer stage blijven lopen. Kan dat? Je kan overleggen met het bedrijf of je langer kan blijven. Let er dan wel op dat het leren voorop blijft staan. Anders wordt het een baan waarvoor een salaris betaald hoort te worden.
 • Ik wil iets bespreken maar ik vind het lastig om naar mijn stagebegeleider te stappen. Waar kan ik heen?

  Vanuit je opleiding heb je vaak een docentbegeleider of stagebegeleider waar je naartoe kunt als je ergens tegenaan loopt tijdens je stage. Daarnaast kun je altijd bij ons terecht. Grotere (stage)organisaties hebben ook een HR afdeling waar je eventueel naartoe kunt stappen. Maar schroom niet om contact met ons op te nemen.

 • Ik ben al begonnen maar nu keurt mijn opleiding de stage tóch af. Wat kan ik doen?

  Neem z.s.m. contact op met ons én met je opleiding. Dan kunnen we op basis van de voorwaarden vanuit je opleiding bekijken of we in gesprek met het stagebedrijf een oplossing kunnen vinden. Of we zoeken samen naar een beter passende stage. 

HEB JE VRAGEN
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

 

Franciska Westenborg

035 6466 251