FAQ - AANGENOMEN
EN NU?

Voorbereiding op je stage

 • Loonheffingskorting, wat moet ik hier invullen?

  Welk netto bedrag er elke maand op je rekening wordt gestort, is afhankelijk van wat je invult op het loonbelastingsformulier. Door middel van dit formulier bepaal je of je bij een werkgever loonheffingskorting wilt toepassen.

  Als je op het formulier ‘Ja’ invult bij het toepassen van de loonheffingskorting, dan betekent dit dat er zo min mogelijk loonbelasting en premies worden ingehouden op je stagevergoeding. Je kunt deze korting echter maar bij één werkgever tegelijk toepassen. Het is verstandig om deze korting toe te passen bij het bedrijf waarbij je het meeste verdient.

  Als je op het loonbelastingformulier ‘nee’ invult bij de loonheffingskorting, dan worden er premies en loonbelasting op je bruto vergoeding ingehouden (dit is ongeveer 1/3 deel van je stagevergoeding). Je doet dit als je bij een andere (bij)baan per maand meer verdient dan bij je stage. In de meeste gevallen kan je het bedrag dat is ingehouden later terugvragen bij de Belastingdienst.

 • Waar moet een bewijs van inschrijving aan voldoen?

  Op het bewijs van inschrijving moeten de volgende gegevens op 1 pagina zichtbaar zijn:

  • je naam
  • je opleiding
  • het collegejaar waarin je stage loopt

  HBO/WO studenten kunnen een printscreen maken van de homepage van Mijn Studielink. Let op dat dat je naam en het kopje 'Mijn opleidingen' met huidig opleidingsjaar te zien is. 

  MBO studenten kunnen een printscreen maken van Mijn DUO.  Bij de tab ‘mijn studies en diploma’s’ zijn je naam en school en studiegegevens te zien. Zorg ervoor dat ze allebei op de printscreen staan. 

 • Kan ik de loonheffingskorting laten omzetten? Ja dat kan. Wij kunnen het per de 1e van de maand omzetten. Om dit aan te kunnen passen, hebben we een nieuw loonheffingsformulier nodig. Je kunt het formulier uploaden in de Stagiairs Portal, belangrijk is dat je daarbij kiest voor type document 2a. Gewijzigd loonheffingsformulier, anders zien we niet dat het formulier binnen is.

  Ontvangen wij het formulier tussen de 1e en de 20e van de maand, dan kunnen wij de korting omzetten vanaf de 1e van diezelfde maand. (bv: wij ontvangen het formulier op 5 oktober, dan kunnen wij het per 1 oktober omzetten). Ontvangen wij het formulier na de 20e van de maand, dan kunnen wij het omzetten per de 1e van de volgende maand (bv: wij ontvangen het formulier op 25 oktober, dan kunnen wij het pas omzetten per 1 november).

  Als het nieuwe document verwerkt is, sturen we je een bevestiging. Als je deze niet op tijd ontvangt, neem dan even contact met ons op.

 • Ik ga voor mijn stage in een bedrijfsauto rijden. Hoe zit dat met verzekeringen?

  Het bedrijf hoort een (schade)verzekering te hebben voor de auto, ook als jij er in rijdt. Maar altijd geldt: houd je aan de verkeersregels en rij niet roekeloos. Boetes kunnen aan jou worden doorberekend en schade veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid vallen niet altijd binnen de verzekering.

 • Ik ben aangenomen bij een bedrijf op een stageplaats. Wat moet ik doen?

  Gefeliciteerd met je stage!

  Voordat je kunt beginnen is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Je moet een stagecontract afsluiten en zorgen dat alle afspraken rondom stagevergoeding, reiskostenvergoeding en stageperiode duidelijk zijn. Als het goed is zal je stagebegeleider je uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. Het kan zijn dat het stagebedrijf het zelf allemaal regelt, maar het kan ook zijn dat je een contract van ons krijgt. In dat laatste geval meldt het stagebedrijf jou bij ons aan. Zodra dit gebeurd is ontvang je van ons een mail met daarin alle informatie over wat er gedaan moet worden voordat je aan je stage begint.

  Het is belangrijk om zo snel mogelijk alles te regelen anders kun je niet beginnen aan je stage. 

 • Ik ben aangenomen bij een bedrijf op een stagevacature, maar ik heb nog niks gehoord. Wat nu? Als je nog niks van ons gehoord hebt dan betekent dit dat je nog niet aangemeld bent door het stagebedrijf. In dat geval kun je ons mailen of bellen of het navragen bij degene met wie je je sollicitatiegesprek hebt gehad. Dit hoeft natuurlijk niet de dag na je gesprek, maar heb je na een week of 2 nog niets gehoord, dan is het tijd om zelf actie te ondernemen.
 • Ik heb geen begeleider vanuit mijn opleiding, wat moet ik nu doen? Het is niet verplicht om een docentbegeleider van je opleiding te hebben. Als er vanuit je opleiding geen stagebegeleider wordt aangewezen, dan is dat voor ons geen probleem. Loop je tijdens je stage tegen zaken aan die je graag wilt bespreken, dan kun je ook altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je ook helpen.
 • Heeft Mediastages het contract van mijn school nodig? Zoveel opleidingen, zoveel stagecontracten. Over het algemeen is het zo dat het stagecontract van je opleiding gaat over de inhoud van je stage. Dit contract moet daarom ondertekend worden door de persoon die je tijdens je stage inhoudelijk begeleidt. Het stagecontract dat je van ons krijgt gaat over de uitbetaling van je stagevergoeding. Wij hebben het contract van je opleiding niet nodig.
 • Welke documenten heeft Mediastages van mij nodig?

  Mediastages heeft alleen documenten van je nodig als wij de verloning doen voor het bedrijf waar je stage gaat lopen. In dat geval gaat het om de volgende documenten:

  • Het ondertekende stagecontract dat wij je per mail toesturen
  • Het volledig ingevulde loonbelastingsformulier
  • Een kopie van je (geldige) paspoort (ook de pagina waar je BSN staat) of ID kaart (voor- en achterkant)
  • Een kopie van een geldig bewijs van inschrijving van je opleiding

  Dit staat ook allemaal in de mail die wij je met het stagecontract gaan toesturen.

 • Wanneer moet ik alles ingeleverd hebben?

  De documenten ontvangen wij liefst vóór aanvang van je stage. Ze moeten in ieder geval voor de 20e van je eerste stagemaand bij ons binnen zijn. Verstuur ze uiterlijk de 15e van je eerste stagemaand, zodat wij ze tijdig binnen krijgen. We sturen een ontvangstbevestiging als we alle documenten hebben ontvangen.

  Heb je alles opgestuurd of gemaild en krijg je na een paar dagen geen bevestiging, neem dan z.s.m contact op. Misschien is er iets mis gegaan met de verzending.

  Zijn je papieren pas na de 20e van je eerste stagemaand bij ons binnen, dan kunnen we je eerste stagevergoeding pas aan het eind van je tweede stagemaand uitbetalen.

 • Is het mogelijk dat het stagebedrijf reiskostenvergoeding betaald?

  Het is aan het stagebedrijf om daar een beslissing over te nemen. Mediastages kan de kosten voor het stagebedrijf uitbetalen, maar beslist niet over het toekennen van een reiskostenvergoeding. Je kunt dit daarom het beste bespreken met je stagebegeleider.

  Mocht het stagebedrijf na overleg besluiten dat je recht hebt op een reiskostenvergoeding, dan is het belangrijk dat ze dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Ze kunnen een vast bedrag per maand betalen, of ze kunnen op basis van declaratie uitbetalen.

  Bedragen die wij voor de 20e van de maand doorkrijgen kunnen wij diezelfde maand bij de stagevergoeding uitbetalen, bedragen die wij na de 20e van de maand doorkrijgen worden aan het eind van de volgende maand uitbetaald. Als er nog onduidelijkheden zijn over de uitbetaling van de reiskostenvergoeding dan kan het stagebedrijf altijd contact met ons opnemen. 

HEB JE VRAGEN
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Franciska Westenborg

035 6466 251