Mediastages Presents: Meet The Media

Evenement gegevens 24 oktober 2019 van 13:30 tot 18:00 uur Mediapark Hilversum

-inschrijving gesloten-  (bel ons als je toch echt wil komen)

JOUW TOEKOMST BEGINT HIER

En wat wordt het leuk! 

Mediastages presents: MEET THE MEDIA! Op donderdag 24 oktober vindt er ’s middags op het Mediapark in Hilversum een ontmoeting plaats tussen studenten en mediabedrijven. Dit is voor jou dé kans om in contact te komen met de grote namen in de mediawereld.
Dus….. zoek jij in de komende 4 maanden een spannende mediastage, meld je dan nu hieronder aan voor Mediastages presents: Meet the Media!

De voorbereidingen zijn in volle gang en dit kan je verwachten;

  • Ontmoet jouw toekomstige stagebedrijf tijdens onze SPEEDDATES. Tijdens deze dates kan je steeds een kwartier lang een mediabedrijf alle vragen stellen die in jou opkomen. Maar pas op; zij mogen jou natuurlijk ook alles vragen. Be Prepared!

De aanwezige bedrijven zijn: avrotros, Beeld & Geluid, Endemol Shine Nederland, Warner Music, NH Nieuws, HUMAN, The Datacentergroup, Talpa, AT5, Talmark, HOT Pepper, Sky High TV, Discovery. 

  • Er worden vier WORKSHOPS gegeven door jouw toekomstige collega’s uit het werkveld. Je kan een van deze workshops volgen.

1. Workshop TV productie buitenland - Paul Koning
Tijdens deze workshop maak je kennis met de praktijk van het produceren van TV programma’s in het buitenland. Aan de hand van fragmenten van herkenbare reisprogramma’s worden verschillende facetten van het productieproces behandeld. Enkele concrete vragen die zullen worden beantwoord; Hoe bereid je je voor? Met wie ga je werken? Hoe zit het met de veiligheid en gezondheid op reis? Hoe gaat het er achter de schermen aan toe? En wat neem je eigenlijk mee? 

Paul Koning is algemeen productieleider bij Kokomo Media, de TV productiemaatschappij van Remco van Puffelen en Floortje Dessing.

2. Masterclass Medialogica door Omroep HUMAN en Beeld en Geluid  - Rowan Olierook
Beeld en Geluid en Human slaan de handen in een voor een educatief programma over de waarheid van het nieuws. Onder leiding van de makers van Medialogica wordt er een discussie uitgelokt en worden de studenten bewust gemaakt van de werking van de publieke opinie en de rol die media daarin spelen.

Rowan Olierook is Hoofd Educatie Human en tevens redacteur, hiernaast is Rowan verantwoordelijk geweest voor het opzetten van deze workshop.

3. Gebruik van video in marketing workshop door Vanselfie - Maarten Vink
Hoe benader je klanten, hoe denk je met ze mee, hoe kom je tot een mooi resultaat?

Tijdens het 48 Minute Film Project ga je aan de slag met het maken van een video met een kleine crew. We bekijken voorafgaand aan het filmen hoe je slimme online marketing kan toepassen op je video en gaat vervolgens aan de slag. Na de première van de film vertellen we kort over het stagelopen bij VanSelfie en dat allemaal in minder dan 48 minuten.

Maarten is online marketeer en producer bij VanSelfie, hij is hiernaast ook nog SEO specialist bij Textmetrics.

4. Wat heb je aan een goed verhaal dat door niemand gelezen wordt? Stef Snakkers

Op sociale media wordt je tijdlijn overspoeld met berichten. Hoe zorg je er als nieuwsmedium voor dat je er uitspringt? In deze workshop leer je content op een effectieve manier bij je doelgroep te brengen en sociale media te gebruiken om nieuws te verslaan.

Stef studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en is verantwoordelijk voor de sociale media bij NH Nieuws. Hij won ‘The Challenge’ van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de ‘Tegel Toekomst Prijs’.

  • De CHECK. In deze check kan jij je CV, LinkedIn profiel én motivatie-brief laten beoordelen door de professionals van de mediabedrijven zelf. Wees voorbereid, ze zullen zich niet inhouden!
  • Het FOTO-MOMENT. Hier kan jij je laten fotograferen door een professionele fotograaf. Kan heel handig zijn voor je digitale uitstraling.
  • Natuurlijk zullen we afsluiten met een BORREL, waar je de vragen kan stellen die je tijdens het speeddaten bent vergeten. Of kom gewoon langs als je dorst hebt en ook niet vies bent van een kleine snack.


Aanmelden
Meld je aan voor dit #GRATIS evenement door hieronder je gegevens achter te laten en ontvang van ons meer informatie over 24 oktober.

Let op 1: Pas als jij alle 3 de fases van aanmelden hebt doorlopen, sta je definitief op de lijst. En wees er snel bij, want vol = vol.

Let op 2: Aanmelden kan alleen als je een stageplaats zoekt voor de komende periode, uiterlijke startmaand stage februari 2020.

Gepubliceerd op: 20 september 2019