Dag voor de Mediastagiair

Evenement gegevens 6 oktober 2021 van 14:00 tot 18:00 uur Beeld en Geluid Mediapark Hilversum
Van 30 september tot 10 oktober vindt de Dutch Media Week 2021 weer plaats. Rondom het thema Be Humane is er een bomvol offline en online programma samengesteld met dit jaar een speciaal event op woensdag 6 oktober voor de studenten die OP DIT MOMENT stagelopen: de Dag voor de Mediastagiair.

Ben jij één van die duizenden studenten die NU stage loopt bij een Mediabedrijf en wil jij gebruik maken van dit cadeautje? Meld je dan nu aan!

Hoe zit dat dan precies?
Dutch Media Week stimuleert de creatieve industrie en daarom organiseren wij in samenwerking met Beeld en Geluid, KRO-NCRV, Mediastages en Live Hilversum de Dag voor de Mediastagiair. Dit is is het event dat je als stagiair in de creatieve industrie niet mag missen.

Op woensdag 6 oktober 2021 doe je kennis op over het reilen en zeilen van de industrie, leer je nieuwe insights van experts die je gelijk kunt toepassen in je stage en werk je gelijk aan je netwerk tijdens de verschillende netwerkmogelijkheden. Met de kennis en connecties die je opdoet ben je dus niet alleen meer waardevol voor je stagebedrijf maar geef je ook jouw carrière een kickstart!

Als je er bij bent krijg je ook een goodiebag mee zodat je ons niet meer vergeet!

Schema van de dag:
14.30 Opening bij Beeld en Geluid door Eppo van Nispen tot Sevenear
15.20 Presentatie Dutch Media Week @ Gooische Brink
16.00 Start workshops bij de Kwekerij en Tante Jans
17.30 Afsluitende borrel bij Bar des Boules

Tijdens het programma volg je 3 workshops, deze staan hieronder beschreven.

Prijswinnende online productie door Datajournalisten Jerry Vermanen en Thomas de Beus van KRO-NCRV’s Pointer: De nieuwste onderzoeksmethoden en innovatieve storytelling worden gebruikt om misstanden te onthullen. ‘De straat die niet meer bestaat’ is hier een mooi voorbeeld van: een digitale wandeling door een Amsterdamse volksbuurt waar tijdens WO2 Joodse woningen werden onteigend. Hoe breng je een misstand dat 75 jaar oud is weer tot leven? Jerry en Thomas vertellen je hoe je zo’n prijswinnende productie tot stand brengt en wat goede datajournalistiek te weeg kan brengen.

Creatief hergebruik archiefmateriaal
Roos Wijnen is projectleider en maakt deel uit van team Makers bij Beeld en Geluid. In vogelvlucht neemt Roos je mee in het rijke archief dat zich goed leent voor nieuwe verhalen en kunstwerken. Niet alleen geeft Roos een kleine introductie op het archief, maar ook het werken met kunstenaars, conceptontwikkeling en het uiteindelijke kunstwerk komen hierbij aan bod.

Ontmoeting en ambities door Presentator Daan Warnas:
Daan interviewt in deze ronde verschillende gasten en stagiairs. Welke stageplek is echt te gek? Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? En hoe combineer je ambities en een sociaal leven? Nieuwsgierig als altijd ontvangt en ontmoet hij je in het centrum van Hilversum. Met een beetje geluk leer je handige trucjes die je voor altijd kunt gebruiken.


Met de kennis en connecties die je opdoet ben je dus niet alleen meer waardevol voor je stagebedrijf maar geef je ook jouw carrière een kickstart!

Loop je stage op een redactie, bij een productiehuis, een uitgever, reclamebureau of enige andere tak van de creatieve industrie? Meld je dan snel aan via onderstaand formulier.

Gepubliceerd op: 30 augustus 2021