De Kleine Lettertjes

Ziektekosten


Je bent als stagiair verplicht om je te verzekeren voor het basispakket van de Zorgverzekeringswet. Als je studiefinanciering ontvangt mag je niet langer meeverzekerd zijn met je ouders. Verzekeringsmaatschappijen hebben daarom speciale studentverzekeringen die goedkoper zijn dan normale verzekeringen.

Sociale verzekeringen

Je bent als stagiair verzekerd voor de Wajong en de Ziektewet maar niet voor de WW en de WIA. Daarnaast houdt Mediastages op het salaris automatisch de bijdrage Zvw in en betaalt deze aan de Belastingdienst. Mediastages geeft vervolgens aan de stagiaires een vergoeding voor deze bijdrage Zvw.

WA-verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering) dekt de schade die jij (bij aansprakelijkheid) onbedoeld toebrengt aan iemand anders of zijn bezittingen. Zowel lichamelijk letsel als schade aan andermans bezittingen zijn dan gedekt. Hoewel een WA-verzekering niet wettelijk verplicht is, raden wij je wel aan deze af te sluiten. Vaak kun je meerdere verzekeringen in één pakket afsluiten. Het is handig om al voor je stage te kijken of je een WA-verzekering hebt. Ook onderwijsinstellingen hebben in de regel een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor studenten die stage lopen.

Verzekeringen vervoersmiddelen

De Hoge Raad heeft bepaald dat een werkgever altijd aansprakelijk is voor schades die bestuurders van motorrijtuigen lijden tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden. Dit geldt ook voor stagiaires. Indien je in een auto van het stagebedrijf moet rijden, check dan of het stagebedrijf een goede (allrisk) verzekering heeft.

Reisverzekering buitenland

Bedrijven waarbij stage wordt gelopen in het buitenland, moeten zelf een reisverzekering afsluiten voor de stagiaires. Ga jij voor je stage naar het buitenland ? check dan of dit door je stagebedrijf is geregeld of sluit anders zelf een reisverzekering af.

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################