Communicatie en marketing stagiair (HBO/WO)

Functie:
Communicatie en Marketing
Bij:
Vanaf:
1-2-2018
Duur:
5 maanden
Uren per week:
40
Afstudeeropdracht:
Eventueel mogelijk

Intro

Als stagiair word je betrokken bij de organisatie, communicatie en marketing van onze events. IMMovator is een stichting die door middel van evenementen, onderzoek en projecten vernieuwing (innovatie) in de media industrie stimuleert. In het voorjaar van 2018 staat een aantal mooie evenementen op de planning. Zo organiseren we Cross Media Cafés. Dit zijn vakinhoudelijke bijeenkomsten voor professionals, elke keer rondom een actueel thema. Daarnaast organiseren we samen met andere organisaties Media Future Week (een pressure cooker event voor studenten) en het Media Jaarcongres (een dagvullend media congres). Voorafgaand aan deze events werk je mee bij de communicatie/marketingcampagnes en op de dag zelf draai je mee in de organisatie van het event. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd en content geproduceerd vanuit de vier tracks van iMMovator: data4media, business in media, immersive media en spectacular live events. Rondom deze thema's maken we artikelen, doen we interviews en video's - om aandacht voor het thema en onze activiteiten te genereren binnen de community. IMMovator is een netwerkorganisatie en werkt veel samen met andere organisaties. Voordeel is dat je tijdens je stage veel contacten op zult doen en betrokken wordt bij veel verschillende onderwerpen en projecten. Je bent niet alleen bezig met communicatie activiteiten, maar krijgt ook veel mee van nieuwe communicatie/media ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn. Een mooie combinatie van inhoud en werkzaamheden als je geïnteresseerd bent in nieuwe media ontwikkelingen! 2018 wordt bovendien het jaar waarin we samengaan met een andere organisatie: Hilversum Media Campus. Het eerste half jaar zal er dus naast de lopende activiteiten ook veel gebouwd gaan worden aan een nieuw merk. NB: stageperiode en aantal uur per week worden in overleg vastgesteld. Opgegeven periode en uren zijn een richtlijn.

Werkzaamheden

Als stagiair bij iMMovator werk je aan de verschillende evenementen, publicaties en projecten vanuit de vier tracks. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het schrijven van de nieuwsbrief die elke maand naar het ledennetwerk verstuurd wordt, én de nieuwsbrieven van de tracks
 • Het bijhouden van de track website(s) met relevante informatie uit de sector en over iMMovator
 • Het maken van specifieke mailings
 • Meedenken in de marketing van events richting doelgroepen
 • Het onderhouden van het online netwerk
 • Het (mee) schrijven van flyers
 • Meedenken in de social media strategie.

Profiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste student Communicatie, die:

 • Proactief is
 • Communicatief en sociaal vaardig is
 • Goed kan schrijven (uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is vereist)
 • Verantwoordelijk is
 • Positief kritisch is

Daarnaast wordt er veel zelfstandigheid verwacht tijdens de stage. IMMovator heeft flexibele werkplekken en een flexibele bezetting, waardoor je vaak zelf initiatief zal moeten nemen. Het voordeel hiervan is dat je zelf ook flexibel kan zijn en het werk afwisselend is. Er zullen weinig weken zijn dat je alleen maar op kantoor zit.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

IMMovator Cross Media Network is een netwerkorganisatie die zich inzet om de cross media sector (bedrijven die actief zijn op het gebied van radio, televisie, Internet, events, mobiel en print) te versterken. Dit doen we aan de hand van een aantal activiteiten. Zo organiseren we onder andere zes keer per jaar Cross Media Cafés waarin de deelnemers op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen rondom actuele thema’s (bijv. video on demand, digital publishing/3D printing en nieuwe crossmedia formats). De cafés worden druk bezocht: tussen de 200 en 300 bezoekers per keer. Eens per jaar organiseren we samen met de Media Academie en Beeld en Geluid het Mediapark Jaarcongres: een toegankelijk congres dat gaat over de nieuwste ontwikkelingen in de crossmedia industrie. Daarnaast organiseert iMMovator diverse andere activiteiten en projecten. Op dit moment draaien er grote projecten op gebied van gaming (Growing Games: het stimuleren/professionaliseren van de gamessector in Nederland), HbbTV (een standaard om een laag met extra informatie toe te voegen aan televisieprogramma’s / interactieve televisie) en Big Data (Almere DataCapital).

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 400,- bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

November-December

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Marlies van de Meent. Voor meer informatie: 035 677 7507.

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################