Beelredactie Pauw (MBO/HBO)

Functie:
Beelredacteur Pauw
Bij:
Vanaf:
1-5-2017
Duur:
3 tot 4 maanden
Uren per week:
40
Afstudeeropdracht:
Eventueel mogelijk

Intro

Zelf zoeken, zelf monteren en zelf PR-teksten schrijven – dat is een stage bij Pauw. Voor onze beeldredactie zijn we op zoek naar een stagiair die ervaring op wil doen in de journalistiek. In deze stage draai jij volwaardig mee met de beeldredacteuren van Pauw. Wij rekenen op jouw inzet en jouw eigen ideeën.

Werkzaamheden

  • Zoeken en verzamelen van nieuws -en opmerkelijke filmpjes
  • Monteren van de items
  • Schrijven van PR-teksten
  • Photoshop

Profiel

Je volgt het nieuws op de voet. Je stelt vragen. Je wilt weten hoe het zit. Kortom, je wilt journalist worden en studeert daarom journalistiek of volgt een andere relevante studie aan een universiteit of hogeschool. Je hebt eerder stage gelopen bij een nieuwsorganisatie of je hebt bij lokale of regionale nieuwsorganisaties al werkervaring opgedaan. Daarom heb je ervaring met videomontage en het maken van nieuwsverhalen. Misschien heb je wel een eigen blog of YouTube-kanaal. Je begrijpt wanneer een gebeurtenis nieuws is en denkt na over hoe je zo’n gebeurtenis kunt presenteren aan het grote publiek. Je ziet dat online steeds belangrijker wordt voor zowel journalisten als onze doelgroep en probeert daar op een creatieve manier op in te spelen. Je bent initiatiefrijk, je beschikt over een groot kritisch vermogen, je bent creatief, stressbestendig en communicatief sterk. Wij vragen: HBO- of WO- opleiding (voorkeur richting Journalistiek, Media en Communicatie) Je bent leergierig, zelfstandig en je weet van aanpakken Je bent sociaal vaardig, accuraat en werkt gestructureerd Je bent goed in het schrijven van wervende, foutloze en effectieve teksten Je bent stressbestendig en hebt geen moeite met deadlines Je hebt geen moeite met onregelmatige werktijden En bij voorkeur kan je ook Photoshoppen

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

BNN-VARA is een onafhankelijke, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevende publieke omroep, die naast een breed, ook een specifiek jong publiek wil bereiken. Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en sociale rechtvaardigheid zijn daarbij richtinggevend. BNN-VARA wil informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten, met professioneel gemaakte programma’ s die getuigen van betrokkenheid, een kritische opstelling, originaliteit, vernieuwingsdrang, lef en humor. BNN-VARA is een nieuw mediabedrijf waarin BNN en VARA samenkomen. Het beste mediabedrijf van Nederland, dat is in ieder geval onze ambitie. Twee merken met één organisatie die de oorsprong en achtergrond van de beide verenigingen weerspiegelt: BNN en VARA.

Stagevergoeding

€ 250,- bruto bij fulltime stage

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Ilse Nijen Twilhaar

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Talpa Fictie B.V. zoekt:
Vanaf: 01-06-2017
NH zoekt:
Vanaf: 01-06-2017
Ik ben zwanger zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Ik ben zwanger zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Kaap Holland Film B.V. zoekt:
Vanaf: 01-05-2017
KRO-NCRV zoekt:
Vanaf: 01-06-2017
Universal Pictures International Netherlands zoekt:
Vanaf: 01-07-2017
Universal Pictures Benelux zoekt:
Vanaf: 01-06-2017
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 01-06-2017
NH zoekt:
Vanaf: 01-05-2017
NH zoekt:
Vanaf: 01-06-2017

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################