Hoe was jouw lunch?

Zomaar een lunchgesprek bij Mediastages.
Wat begon met het eten van Kaki fruit eindigt in een gesprek over ‘leven na de dood’. Hoe dan?

Franciska start haar werkdag op woensdag meestal met een bezoek aan de weekmarkt in Hilversum. Bepakt en bezakt met groente en kaas komt ze vervolgens het kantoor binnen. Naast de verse munt die we dankbaar in onze thee gebruiken, deelt ze tijdens de lunch liefdevol ook haar ingekochte fruit.

Vandaag was dat Kaki fruit. Er werd geproefd en gediscussieerd over de manier van eten, met schil, zonder schil, in gerechten of gewoon zo? Een google moment verder kenden we de verschillende namen en de oorsprong van deze minder bekende fruitsoort en bespraken we de mogelijkheden van het eten met en zonder schil, net als bij een kiwi.

Een kiwi eten met schil, deed Rogier dat niet toen hij Marketeer was bij ons? Die vraag opende de deur om aan Lies, onze huidige stagiair, te vertellen over Rogier en zijn broers en onze overtuiging dat hun moeder het vast niet makkelijk heeft gehad met 3 jonge behoorlijk actieve, stoute en ondernemende jongens/carnavalvierders.

Waar haal je het vandaan maar dit was de link naar het hebben van een (tweede) relatie met iemand die jongere kinderen heeft dan jij. Relaties, datingsites, de crush van een dochter van één van ons op kaasboeren en het hebben van een relatie met iemand met een rotsvast (ander) geloof.

Tja geloof, wat geloven we eigenlijk? Is er leven na de dood, wie heeft wat gezien op een sterfbed, en als dat leven na de dood er is, hoe herkennen we elkaar dan, abortus, euthanasie... Stof genoeg om nog heel lang over door te gaan. Heerlijk.

Wij vonden het een hilarisch gesprek, van Kaki fruit naar ‘leven na de dood’. Wat moet je hiermee? Helemaal niets, gewoon zomaar, leuk.

Of toch, vertel ons je lunchverhaal, dan zetten we deze ook online 😊
Publicatie datum: 10 december 2025

nog meer stage verhalen 👀