Stagelopen in het contentteam van Pathé

In de stage periode van februari 2024 tot juni 2024 hebben 2 studenten stage gelopen bij Pathé in het contentteam. Wil je meer lezen over hun ervaringen? Ga er dan ff voor zitten:

Amber:
In februari 2024 begon ik aan mijn Content Partnership stage bij Pathé. Het vinden van een stage was een langdurig proces maar uiteindelijk stuitte ik op de vacature bij Pathé, en mocht ik mij bij hun team voegen.
Ik heb tijdens mijn stage veel kennis en ervaring opgedaan. De collega’s bij Pathé zijn heel open en betrekken je graag bij de werkzaamheden binnen het bedrijf. Zo was ik aanwezig bij verschillende team- en afdelingsvergaderingen, waar ik leerde hoe belangrijk communicatie en samenwerking binnen een groot bedrijf zijn. Het was erg leerzaam om een kijkje in het bedrijfsleven te nemen en te zien hoe ideeën werden uitgewisseld en plannen tot stand kwamen. Ook mocht ik mij aansluiten bij gesprekken met diverse filmdistributeurs over samenwerkings- en marketingplannen voor aankomende filmreleases. Het was ontzettend interessant om een kijkje achter de schermen van een filmrelease te nemen en zo kreeg ik meer inzicht in hoe samenwerkings- en marketingstrategieën worden gevormd.

Mijn dagelijkse taken bestonden uit het oppakken en afhandelen van aanvragen van filmdistributeurs die binnenkwamen in de mailbox, Verwerking van promotiemateriaal en mocht ik als stageproject werken aan de zomereditie van de Pathé Spotlight, een film gerelateerde branded content bijlage in een landelijke krant. Dit project leerde me veel over projectmanagement en creatieve coördinatie.
Mijn stage bij Pathé was een ontzettend leuke ervaring die mijn ervaring in het professionele werkgebied heeft versterkt. Ik hoop dat mijn verhaal toekomstige stagiaires inspireert om actief en doelgericht op zoek te gaan naar hun ideale stageplek. Succes!

Ardi:
Hoi allemaal!
Ik ben Ardi en ik wil jullie graag vertellen over mijn stage bij Pathé (Thuis), waar ik terechtkwam via Mediastages.nl . Tijdens mijn stage heb ik heel wat geleerd over hoe streamingdiensten werken. Het toffe is dat je ook de mogelijkheid krijgt om projecten te starten. Eén van die projecten was een onderzoek naar arthouse films op ons platform.

Daarnaast heb ik geholpen bij het uitlichten van films op het platform. Ook heb ik geholpen bij het bijhouden van de filmcatalogus en afspraken met filmmakers.
Mijn tip voor toekomstige stagiairs? Wees nieuwsgierig, neem initiatief en wees creatief tijdens je stage. Het is een geweldige kans om te leren en te groeien!

Publicatie datum: 19 juni 2024

nog meer stage verhalen 👀